KunststofenRubber.nl

Eerste exemplaar 'The Plastics Revolution' uitgereikt door DPI

08 november 2017 om 18:00 uur - EINDHOVEN

De eerste exemplaren van het fraaie boek The Plastics Revolution zijn in het bijzijn van de drie auteurs overhandigd aan die seniore kopstukken uit de kunststofwereld. Op de foto vlnr Harry Lintsen, Jan Zuidam, Ger Challa, Klaas Kuin, Marijn Hollestelle en Rick Hölsgens.

Het (Engelstalige) boek telt 224 pagina's, is fraai uitgevoerd en rijkelijk geïllustreerd.

Op een bijeenkomst ter gelegenheid van 20 jarig jubileum van Dutch Polymer Institute (DPI) zijn de eerste drie exemplaren van het boek 'The Plastics Revolution - How the Netherlands Became a Global Player in Plastics' overhandigd aan grote mannen uit de kunststofwereld: Ger Challa, Jan Zuidam en Klaas Kuin.


De auteurs prof.dr.ir.Harry Lintsen, dr. Marijn Hollestelle en dr. Rick Hölsgens waren vanzelfsprekend aanwezig bij de overhandiging aan Ger Challa (emeritus-professor van Polymer Chemistry and Technology University van Groningen),  Jan Zuidam (voormalig vice-voorzitter van de directie van Royal DSM en voormalig voorzitter van de associatie van de Nederlandse chemische industrie) en last but not least Klaas Kuin. Hij was lid van VNO-NCW, oprichter en voormalig lid van de raad van commissarissen van Dutch Polymer Institute (DPI) en voormalig manager van de research-afdeling van Océ. 

 

Voordelen en uitdagingen

 

Het boekwerk beschrijft de fascinerende geschiedenis van de uitvinding en de ontwikkeling van kunststoffen. Het laat zien hoe de inspanningen van de wetenschap en de industrie resulteerden in een compleet nieuwe categorie van materialen die een cruciale rol hebben gespeeld in het vormgeven van het moderne leven. Behalve het benadrukken van de voordelen die plastics de wereld hebben gebracht, wijst het boek ook op de 'uitdagingen' die dezelfde materialen inmiddels vormen voor maatschappij en milieu.

Professor Lintsen is van de TU Eindhoven, Martijn Hollestelle is van de Stichting Historie der Techniek (SHT) en Rick Hölsgens is van de Technische Universiteit van Dordmund. Het boek is tot stand gekomen op initiatief van DPI en is in Nederland gepubliceerd onder auspiciën van SHT. Een pdf-versie is verkrijgbaar door downloaden van de website van DPI .   

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »