KunststofenRubber.nl

Purmerend legt composiet dek op Wheelmolenbrug

22 november 2017 om 12:21 uur - PURMEREND

In Purmerend heeft de Wheermolenbrug nu met een verkeersdek van glasvezelversterkt polyester composiet. De gemeente heeft het project onder eigen regie uitgevoerd in plaats van te werken met een hoofdaannemer.


De Wheermolenbrug is met voorrang aangepakt om er klachten waren uit de omgeving, de staat van de brug bleek niet goed en daarom was snel handelen van belang. Het staalconstructie moest worden behandeld en het oude verkeersdek moest worden vervangen en men koos voor een composiet-oplossing van glasvezelversterkt polyester. Het is de eerste brug met een composieten dek in Purmerend maar als het aan de gemeente ligt, volgen er meer. Het composiet is duurzaam en goed verwerkbaar en dit vergemakkelijkt het beheer in de toekomst, vindt projectleider Ewald Schoorl.

Gemeente Purmerend had de volledige regie in handen en  dit betekent dat er is gekozen voor het werken met een bouwteamconstructie. Ewald Schoorl: "We werken bij de gemeente vaak onder eigen regie, zo kunnen we met eigen specialisten aangeven wat we willen, er zijn korte lijntjes met bijvoorbeeld eigen techneuten of tekenaars en dat werkt voor ons heel effectief. In het bouwteam zaten bedrijven als Griekspoor en Fibercore. Wij hebben deze partijen zelf aangestuurd. Door voor deze benadering te kiezen konden meerdere aannemers aanhaken om andere klussen tegelijkertijd mee te nemen.  

 

Bekijk video van Ewald Schoorl 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »