KunststofenRubber.nl

Lanxess breidt productie hightech specialty plastics uit

29 november 2017 om 10:32 uur - SHANGHAI

Met een investering van twintig miljoen euro in een nieuwe fabriek in Changzhou breidt Lanxess zijn productie uit in de groeimarkt China. De productie zal starten in het tweede kwartaal van 2019.


Lanxess, fabrikant van specialty chemicals, versterkt zijn positie in de groeimarkt China. De Duitse onderneming bouwt een nieuwe fabriek voor hightech-specialties in Changzhou.  Halverwege 2019 zal de compoundingfabriek tot 25 duizend ton hightech kunststoffen van de merknamen Durethan- and Pocan fabriceren voor de automotive sector en voor de elektro- en elektronicawereld. "China is de grootste automotive markt in de wereld waar ook het tempo voor de elektromobiliteit wordt bepaald. Wij willen de groei in deze regio ondersteunen en breiden onze aanwezigheid in die regio uit in de markt van high-performance kunststoffen",  aldus topman Matthias Zachert van Lanxess op een persconferentie in Shanghai. Lanxess heeft in China ook al een fabriek in Wuxi.

 

Een op de vier auto's

 

Lanxess verwijst naar studies die aangeven dat ongeveer een kwart van de 85 miljoen auto's die dit jaar wereldwijd worden verkocht in China zal worden verkocht.  Men verwacht dat dit in 2025 een derde deel is. Ook de elektro/elektronica-industrie biedt een groot potentieel in China. Tussen nu en 2021 verwacht Lanxess een jaarlijkse groei van negen procent daar. Met de investering versterkt Lanxess ook in belangrijke mate de fabriek in Changzhou. Lanxess heeft al fabrieken voor chemicaliën voor leer en voor synthetisch rubber, waar momenteel  driehonderdvijftig mensen werken. De nieuwe fabriek zal 35 extra banen opleveren.

 

Arlanxeo

 

Lanxess is een belangrijke fabrikant van specialty chemicals met een omzet van ongeveer 7,7 miljard euro (2016) en ruim negentien duizend medewerkers in vijfentwintig landen. Het bedrijf heeft wereldwijd 74 productie-sites. De kernactiviteit is de ontwikkeling, fabricage en marketing en chemische tussenproducten, additieven, specialties en kunststoffen. Via het bedrijf Arlanxeo, de joint venture met Saudi Aramco, is Lanxess ook een leidende leverancier van synthetisch rubber.

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »