KunststofenRubber.nl

Composietenwerkgroep AZL Aachen organiseert meeting voor bouw en infrastructuur op campus RWTH Aachen

20 december 2017 om 09:00 uur - AKEN

AZL Aachen GmbH heeft in samenwerking met Aachen Center for integrative Lightweight Production (AZL) heeft een nieuwe werkgroep opgericht voor composieten in gebouwen en infrastructuur.


AZL zal de samenwerking voortzetten op het gebied van composieten in gebouwen en infrastructuur na de afronding van de eerste  markt- en technologiestudie die nieuwe mogelijkheden biedt voor composiettechnieken in bouw en infra. Het doel van de nieuwe AZL-werkgroep, die voor het eerst zal samenkomen op 25 januari 2018, is het samen ontwikkelen van nieuwe toepassingen en om de business development in deze twee groeimarkten te ondersteunen. De vergadering staat open voor geïnteresseerde bedrijven uit de composietenindustrie en uit de wereld van bouw en infra. Het doel van de vergadering is inzichten die uit de studie zijn voortgekomen om te zetten in samenwerkingen voor de lange termijn en om onderwerpen en initiatieven te definiëren voor samenwerking op het gebied van proces en fabricagetechnieken, brandveiligheidsregels, materialen, standaarden en normen.
Presentaties van de industrie zullen deze actiegebieden introduceren en inzicht geven in de toepassingen voor composieten in gebouwen en infrastructuur.

 

Conservatieve bouwwereld  

 

Amer Affan, de ceo van Affan Innovative Structures in Dubai,  geeft leiding aan verschillende composietprojecten zoals het Museum of the Future in Dubai: "Wij gebruiken sinds 2010 composieten voor structuuronderdelen. Composieten zijn echte hightech-materialen  in vergelijking met de traditionele materialen zoals staal, beton, hout en aluminium. Maar, het materiaal moet nog als zodanig worden erkend in de conservatieve en prijsgevoelige wereld van de bouw. AZL, in het bijzonder de locatie bij de RWTH Aachen Universiteit en de partnerbedrijven bieden een goed platform om het gebruik van composiet aan te jagen." Behalve netwerkmogelijkheden op de campus van de RWTH Aachen met functionarissen van tachtig bedrijven uit 21 landen, is er ook een rondleiding met een gids die deelnemers rondleidt langs bepaalde instituten. De meeting staat open voor alle geïnteresseerde bedrijven en is gratis toegankelijk.

 

 AZL Composites Meeting Programma 25 januari 2018.
 

De studie ‘New Potentials for Composite Technologies in Buildings and Infrastructure' geeft onder meer analyses van twintig marktsegmenten, 438 onderzochte toepassingen, technische analyses van 25 opvallende componenten en elf gedetailleerde business cases.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »