KunststofenRubber.nl

Engelse houtpellet-voorziening afgedicht door Beele uit Aalten

30 november 2017 om 14:46 uur

Nofirno-systeem van Beele Engineering

Beele Engineering verzorgt de kabeldoorvoeringen in de houtpelletfaciliteit die de biomassacentrale moet bevoorraden

De energiecentrale van het Engelse Lynemouth wordt omgebouwd van kolengestookt naar biomassa. Daarmee wordt de uitstoot van NOx, SO2, CO2 en stof belangrijk verminderd. In de voorziening voor houtpellets vanwaaruit de centrale wordt bevoorraad heeft de Nederlandse specialist Beele het afdichten van kabel- en buisdoorvoeringen voor zijn rekening genomen.

Met het streven naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn nieuwe vormen van energieopwekking aan een opmars bezig. Zo wordt in het Engelse Port of Tyne door de Spencer Group een houtpellet-faciliteit gerealiseerd voor de bevoorrading van de centrale. In de op- en overslagfaciliteit wordt het Nofirono-afdichtsysteem voor kabel- en buisdoorvoeringen van Beele Engineering toegepast, zo meldt de Aaltense afdichtingsspecialist. Het Beele-systeem wordt ingezet voor ruim vijftig kabel- en buisinvoeren naar de drie grote opslagsilo's en nog eens vijftig kabeldoorvoeringen naar de motorbesturingskamers. Een belangrijke uitdaging daarbij vormde het feit dat veel apparatuur op een diepte van zeven meter ligt. Deze ondergrondse ligging kan lekkage veroorzaken met serieuze schade aan de apparatuur tot gevolg.
Een oplossing werd gevonden in de gecombineerde brandwerendheid en water-, gas- en rookdichtheid van het Nofirno-systeem. Voor een aantal doorvoeringen werd naast het systeem ook de kneedbare rubber Aquastop ingezet waarmee lekkende buis- en of kabeldoorvoeringen, bijvoorbeeld in pompstations, worden afgedicht. Met de keuze voor Nofirno wordt bovendien een verdere bijdrage geleverd aan duurzaamheid, zegt Beele. Het systeem is namelijk aan zware tests onderworpen waarbij de levensduur - zonder onderhoud - is vastgesteld op vijftig jaar. Beele Engineering beschikt over eigen laboratoria, een eigen brandlab en een internationaal team van technici.

 

www.beele.com

 

 

Focus op ...

Agenda

28 februari 2018, Eurogress , Mannheimsallee 48, Aken (D)

Internationales Kolloquium Kunsttofftechnik

Thema van dit tweedaagse evenement is Kunststofindustrie 4.0. De organisator is het Institut fur...

6 maart 2018, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2018

Leidende internationale show voor composieten en geavanceerde materialen.

14 maart 2018, Hotel Marriot Wenen

International Automobile Recycling Congress 2018

Internationaal congres over de recycling van voertuigen en de (kunststof-) materialen, inclusief diverse...

Meer agendapunten »