KunststofenRubber.nl

Lees gratis: digitaal magazine robotisering in productiebedrijf

04 december 2017 om 09:38 uur - DEVENTER

'Robotisering in de machinebouw' is het thema van het eerste digitale magazine van Vraag & Aanbod, collega-vakblad voor de maakindustrie. Het digitale magazine geeft zeer praktijkgerichte informatie.


Het magazine behandelt zaken als:

  • Welke robot in uw productiebedrijf halen?
    Rondom robotisering doen veel mythes de ronde. Dat is jammer, want robotisering kan veel voordeel opleveren voor een productiebedrijf, zeker in het mkb. Maar als u besluit een robot aan te schaffen, welke zijn dan geschikt?
  • Hoe ver bent u op het gebied van robotisering?
    Vraag & Aanbod heeft een test ontwikkeld die snel inzicht geeft hoe ver een bedrijf is op het gebied van robotisering. Binnen enkele minuten wordt duidelijk waar het bedrijf staat in het veld van robotautomatisering. Is er nog werk aan de winkel of loopt het bedrijf in vergelijking met branchegenoten juist voorop?
  • Hoe integreert u een lasrobot en wat levert het op?
    Het leren werken met robot Erica ging met vallen en opstaan. Zo was een klein programmeerfoutje er de oorzaak van dat Erica de lastoorts steeds kapot drukte. Een goeie programmeur is nog geen goede lasser, andersom ook niet.  Volker Staal en Funderingen (VSF) heeft de robotarm van ABB nu één jaar in gebruik. Het bedrijf begon met robotiseren zonder te weten hoe het moest en wat het precies zou opleveren. Ze vertellen nu in het magazine hoe de integratie is verlopen en wat een robot oplevert. Het mag opmerkelijk heten dat het Rotterdamse bedrijf dat onderdeel is van VolkerWessels besloot tot de aanschaf van een robot. VSF bouwt grote constructies zoals heiframes, damwanden, remmingwerken en bruggen. Geen onderdelen die geknipt zijn voor automatisering maar toch zette het bedrijf door.
  • Waarom werk van de CNC-machine naar een robot brengen?
    Kunstmatige intelligentie is niet de enige trend die de inzet van robots en het programmeren ervan gaat veranderen. Er wordt ook gewerkt aan de integratie van robotbesturing in de CNC-besturing. Wat betekent dit voor de inzetbaarheid en vooral het gebruiksgemak van de robot? De stap die de industrie nu moet maken, is méér werk uit de CNC-machine halen en naar de robot brengen, vindt Thomas Leikam, technisch consultant Digital Factory bij Siemens Duitsland. "We kunnen kortere cyclustijden halen doordat de robot en de CNC-machine in dezelfde omgeving worden geprogrammeerd."
  • Een robot bestellen in een webshop, is dat normaal?
    RFA opende dit jaar een webshop voor Kawasaki-robots. Van alle in Europa leverbare Kawasaki-robots worden de eigenschappen, de technische specificaties, de actuele voorraad en de belangrijkste accessoires vermeld. Nadat de bezoeker zich heeft geregistreerd, worden de prijzen van de robots zichtbaar. Binnen enkele dagen wordt de robot afgeleverd, uitgepakt, aangesloten aan de voedingsspanning en werkend gedemonstreerd. Bezoekers van de site kunnen de robots vergelijken door eigenschappen als hanteringscapaciteit en het werkbereik naast elkaar te laten zetten in de webshop.
 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »