KunststofenRubber.nl

Waste Free Oceans focust op Top-10 van afvalrivieren

05 december 2017 om 15:00 uur - BRUSSEL / MUMBAI

WFO gaat zich nu focussen op de Top-10 van vervuilde (en vervuilende) rivieren door te proberen het drijvende afval eruit te vissen voordat het de zeeën bereikt. Deze tien rivieren zijn goed voor negentig procent van het afval in de zeeën

Rivieren die vanuit het binnenland naar de zee stromen worden steeds vaker aangewezen als de belangrijkste transporteurs van de plastic soep. De Top-10 van ‘afvalrivieren' is verantwoordelijk voor zo'n negentig procent van de immense hoeveelheden plastics die wereldwijd in de zeeën en oceanen drijven en hierop gaat WFO zich focussen in de komende twee jaar.


De milieuorganisatie wil samenwerken met lokale stakeholders en bedrijven om stationaire netten in de rivieren te plaatsen op zodanige wijze dat de natuurlijke stroming het afval als vanzelf in de netten drijft. WFO is nu bezig met het voorbereiden van de installatie van de afvalvanger in Mumbai. Hier zal worden uitgezocht hoe het afval kan worden gevangen in de tien zwaarst vervuilde stromen in de komende twee tot drie jaar. Het opzetten van een set van netten om het drijvende afval te vangen in deze hotspots op de wereld en dat combineren met de ontwikkeling van de infrastructuren om afval te verzamelen en te recyclen, geeft een antwoord voor de langere termijn op het probleem zonder dat er sprake is van grote installatieproblemen of hoge kosten, zo redeneert WFO.  

   

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »