KunststofenRubber.nl

100 computerexperts op bezoek bij Arburg

07 december 2017 om 12:26 uur - LOSSBURG

Arburg ALS User Meeting trok honderd vakgenoten van Arburg, van klanten en van partners

Zo'n honderd (Duitstalige) gebruikers van het hostcomputersysteem ALS van Arburg hebben de hoofdvestiging in Lossburg bezocht om hun ervaringen te delen. Het programma voor deze derde ALS User Meeting bevatte ook praktische presentaties door klanten en partners.


Bijvoorbeeld over hoe zij ALS hebben geïntroduceerd in hun eigen bedrijf en de vergaring en evaluatie van energiedata.  Er is uitgebreid gediscussieerd over hoe het master-computersysteem kan worden ingezet om de productiviteit zo efficiënt mogelijk te verhogen bij het spuitgieten. Bovendien presenteerde Arburg nieuwe ALS-functies en hield workshops over mogelijke onderwerpen voor verdere ontwikkeling. "Onze klanten die met de hostcomputer werken vormen de focus van de activiteiten op de ALS User Meeting met onze experts uit het ALS-team", aldus Axel Kinting, teammanager voor control technology.

 

Nieuwe ALS-functies

 

De ontwikkelingsexperts van Arburg hebben de dag geopend met de presentatie van nieuwe functies en modules voor ALS, zoals Mobile Reporting en Mobile Maintenance die het mogelijk maken onderhoudsopdrachten uit te voeren, te herkennen of aan te bevelen via een mobiel device. De experts hebben ook veel tips gegeven, bijvoorbeeld over hoe de kwaliteit in de gaten kan worden gehouden met behulp van regelpanelen en hoe de capaciteit van randapparatuur gedurende de productieplanning kan worden bepaald.

 

Energiemanagement

 

Als het gaat om het verkrijgen van energieverbruiksdata via de ALS, concentreert Arburg zich op alle productietechniek, dus op de spuitgietmachines en op alle randapparatuur zoals koelers en temperatuurregelaars. Knud Clausen van Econ Solutions presenteerde de flexibele multi-functionele meter (econ sens3) voor het verzamelen van energiedata. Dit is geschikt voor dit systeem maar kan ook worden geïntegreerd in bestaande systemen om tijdelijk metingen te doen naar energieverbruik, vermogen, stroomsterkte en spanning en om deze data te analyseren en evalueren via de ingebouwde software.

 

http://www.arburg.com/

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »