KunststofenRubber.nl

PRE: ‘65% recycling plastic verpakkingen voor 2025 haalbaar'

15 december 2017 om 12:39 uur - BRUSSEL

65 procent recycling van plastic verpakkingsmateriaal is haalbaar voor 2025, zegt een rapport dat Deloitte maakte in opdracht van Plastic Recyclers Europe

Een nieuwe studie van de koepelorganisatie Plastics Recyclers Europe (PRE) toont aan dat de doelstelling van 65 procent recycling van plastic verpakkingen haalbaar is in de periode tot 2025. De studie geeft een reeks van maatregelen en noodzakelijke hulpmiddelen.


De voorgestelde maatregelen focussen onder meer op het verhogen van de kwaliteit en capaciteit van afvalsortering binnen de EU. Een aanvullende maatregel zoals Design for Recycling zou de recycleerbaarheid van  kunststof verpakkingen vergroten en zou sorteer- en recyclekosten verlagen. Deze maatregelen leiden tot een verbeterde kwaliteit van recyclaat en uiteindelijk tot meer vertrouwen van de consument in gerecyclede producten.  De aanbevolen maatregelen moeten worden vergezeld van een krachtige communicatie binnen de gehele kunststofwaardeketen en door wettelijke druk die het gebruik van gerecycled materiaal mogelijk maakt.  

 

 PRE_blueprint packaging waste_Final report 2017.
 

 

De studie belicht ook de voordelen van een verhoogde recycling voor milieu, maatschappij en economie. Vervangen van virgin-materiaal door recyclaat bespaart tachtig procent van de CO2-emissies, schept 115 duizend banen en genereert een miljard euro extra aan economisch voordeel, heeft de organisatie PRE uitgerekend. De voorstelde maatregelen en de voordelen zijn duidelijke indicatoren die aangeven dat de wetgever druk moet blijven zetten om het ambitieuze doel van circulariteit voor plastics mogelijk te maken.

 

Lees ook het artikel 'Aanval chemische industrie op afvalplastics' uit het vakblad Kunststof & Rubber.

 Aanval chemische industrie op afvalplastics 1.

 Aanval chemische industrie op afvalplastics 2.

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »