KunststofenRubber.nl

Circular Award 2018 voor recyclen van mobieltjes

15 januari 2018 om 22:00 uur - DEN HAAG

Joost de Kluijver en Josette de Vroeg van Closing the Loop namen de Circular Award 2018 in ontvangst

Closing the Loop heeft de Circular Award 2018 gewonnen. Het bedrijf recycleerde al twee miljoen telefoons en werd door de jury geroemd vanwege zijn sluitende business-case. Van Werven in Biddinghuizen was genomineerd in de categorie Kunststoffen.


Closing the Loop recycleert end-of-life smartphones in ontwikkelingslanden. Zo verminderen ze CO2-uitstoot, hergebruiken ze kostbare grondstoffen en creëren ze inkomens. Het bedrijf stelt andere bedrijven in staat het gebruik van de materialen in nieuwe telefoons te compenseren door evenveel gebruikte materialen nuttig te hergebruiken. De jury roemde dit materiaalneutrale concept. Closing the Loop versloeg de andere genomineerden in de categorieën Biomassa & Voedsel, Bouw, Maakindustrie en Kunststoffen. Hierin was de genomineerde Van Werven in Biddinghuizen.   

 

Hergebruik van ict-apparatuur

Ook Snew hergebruikt, maar dan ict-apparatuur met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2017 gaf het bedrijf  tweehonderd duizend gebruikte producten een tweede of derde leven. Als de gebruiker er genoeg van heeft, kan hij de producten weer inleveren, voor een volgende ronde. Ook helpt Snew ontwerpers om producten meer circulair te ontwerpen.
Voorafgaand aan de prijsuitreiking zijn vijf transitieagenda's officieel gepresenteerd en overhandigd aan de opstellers van het Grondstoffenakkoord. In de agenda's staan voorstellen om de omslag naar een circulaire economie te versnellen.

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »