KunststofenRubber.nl

Nieuwe recyclingfabriek Morssinkhof in Heerenveen

17 januari 2018 om 10:22 uur - HEERENVEEN

De nieuwe fabriek van Morssinkhof komt naast deze in aanbouw zijnde kunststofsorteerinstallatie van Omrin, HVC en Midwaste op Ecopark De Wierde in Heerenveen

Morssinkhof Rymoplast gaat gesorteerd verpakkingsafval opwerken tot hoogwaardige grondstoffen. Hiervoor wordt een nieuwe kunststofrecyclingfabriek gebouwd op Ecopark De Wierde in Heerenveen.


De fabriek komt naast de nieuwe kunststofsorteerinstallatie van de drie afvalverwerkers Omrin, HVC en Midwaste die momenteel wordt gebouwd. Morssinkhof Rymoplasts gaat het daarin uitgesorteerde kunststofverpakkingsafval verwerken tot hoogwaardige secundaire grondstoffen.

 

Ikea Group

De genoemde partijen hebben een langdurig samenwerkingsverband gesloten om kunststofafval van drie miljoen Nederlandse huishoudens te kunnen verwerken. Het gaat hierbij om polypropyleen en hoge-dichtheid polyethyleen. De fabriek gaat ook soortgelijke afvalstromen uit buurlanden verwerken. "De nieuwe recyclingfabriek is een bijzonder voorbeeld van samenwerking in de productieketen en een gedeelde inspanning voor een circulaire economie", aldus directeur Eric Morssinkhof.  De bouw van de nieuwe recyclingfabriek is mede mogelijk door de investering die de Ikea Group vorig jaar deed Morssinkhof. "Afval behandelen als een nieuwe grondstof is in onze ogen een bepalende verandering in dit tijdperk. Maar het kan alleen als de infrastructuur ervoor bestaat", zegt Krister Mattsoon van Ikea Group. De bouw van de fabriek begint binnenkort zodat de fabriek begin 2019 operationeel is. (bron: Duurzaambedrijfsleven.nl)

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »