KunststofenRubber.nl

‘EU Plastics Strategy wijst de weg voorwaarts’, zegt recyclersorganisatie

19 januari 2018 om 10:50 uur - BRUSSEL

De Europese kunststofrecyclingindustrie, verenigd in de PRE, steunt de ‘Plastics Strategy' zoals die is gepubliceerd door de Europese Commissie. Richtlijnen en maatregelen die erin staan, op voorwaarde dat ze snel en efficiënt worden geïmplementeerd, kunnen dienen als fundament voor het creëren van een werkelijk duurzame en circulaire markt voor kunststoffen wat Europa ook kan neerzetten als de wereldwijde industriële leider.


Voorzitter van de Plastics Recyclers Europe (PRE) is de Nederlander Ton Emans. "De commissie heeft een correcte analyse gemaakt van de kunststofkwesties. Voor wat betreft end-of-life  zijn de obstakels in de markt duidelijk geïdentificeerd en de geplande acties kunnen bijdragen aan het circulair maken van kunststoffen. De kunststofindustrie zal zich moeten aanpassen aan de aanstaande veranderingen om duurzame productie, consumptie en end-of-life-behandeling voor alle plastics mogelijk te maken."

 

Kwaliteit in recycling kan alleen worden bereikt als producten worden ontworpen voor recycling, correct worden ingezameld, efficiënt worden gesorteerd en vervolgens worden behandeld met geavanceerde recyclingprocessen, vindt Emans. "Onze industrie is er klaar voor om met alle geïnteresseerde stakeholders samen te werken om de noodzakelijke veranderingen tot stand te brengen  in de markten van kunststoffen en afval in Europa."

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »