KunststofenRubber.nl

Kunststofverwerkers (EuPC) lanceren 2e recyclaat-enquête

24 januari 2018 om 12:05 uur - MILAAN

Gebaseerd op ‘de bevindingen en het succes' van het eerste onderzoek vorig jaar, heeft EuPC, de Europese koepelorganisatie van kunststofverwerkende bedrijven, besloten een tweede enquête in gang te zetten.


Dit gebeurt in samenwerking met Polymer Comply Europe (PCE). De enquête is vandaag (22 januari) geopend en loopt tot mei 2018. Hij is te vinden op de website http://www.polymercomplyeurope.eu/ en toegankelijk in zes talen (niet in het Nederlands).

 

500 bedrijven uit 28 landen 

Enkele maanden geleden zijn de resultaten bekendgemaakt van de eerste editie van de enquête. Het ging over het gebruik van gerecycled kunststof (rPM) door kunststofverwerkende bedrijven in de Europese Unie. De uitkomsten waren gebaseerd op de deelname van vijfhonderd bedrijven uit 28 landen en zijn in oktober 2017 gepubliceerd. De belangrijkste uitkomst was dat de kwaliteiten van recyclaat de belangrijkste reden is waarom verwerkers niet meer met recyclaat werken.  

 

Plastics Strategy

De Plastics Strategy van de Europese Unie maakt het  noodzakelijk meer kennis te vergaren over het gebruik van recyclaat bij de Europese kunststofverwerkers om de transitie naar een meer circulaire economie te steunen. "Het is essentieel voor de hele Europese kunststofindustrie meer kennis te vergaren over het potentiële gebruik van recyclaat door de verwerkers omdat zij verreweg het grootste deel vormen van de kunststofwaardeketen in de EU. De tweede editie van onze enquête zal ons in staat stellen de kwaliteit en de leveringsproblemen die we tegenkomen beter te identificeren en te specificeren en zal ons helpen bij het vinden van passende oplossingen voor de toekomst",  zegt directeur Alexandre Dangis van EuPC in het bericht.

 

Open voor kunststofverwerkende industrie

De enquête staat open voor alle Europese bedrijven die werkzaam zijn in de kunststofverwerkende industrie en de resultaten zullen worden gepresenteerd op de Jaarvergadering van EuPC op 24 en 25 mei in Milaan.  Die vergadering draagt de titel A Circular Future with Plastics'. Een compleet rapport van de eerste editie van de enquête staat nog  (gratis) ter beschikking op de PCE-website.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »