KunststofenRubber.nl

Wittekoek en Gerdes nieuw in bestuur NRK Recycling

08 februari 2018 om 09:59 uur - DEN HAAG

Gerd Gerdes van Daly Plastics en Arjen Wittekoek van Coolrec zijn toegetreden tot het bestuur van NRK Recycling. Met hun komst is het bestuur versterkt met ervaren praktijkmensen uit de industrie.


Gerd Gerdes en Arjen Wittekoek gaan als bestuurslid het beleid van de vereniging mede vormgeven en zich inzetten om de belangen van de aangesloten bedrijven in de kunststof recyclingindustrie te bewaken.  Met de benoemingen zegt het bestuur van NRK Recycling weer op volle sterkte te zijn.

 

Bijdragen aan circulaire economie

 

Gerdes is operationeel directeur bij Daly Plastics en ruim 25 jaar betrokken bij de ontwikkelingen in de bedrijfstak. "Recycling van grondstoffen is essentieel voor de toekomst. De diverse brancheorganisaties hebben in al die jaren een belangrijke rol vervuld. Het bundelen van kennis en het als één front naar buitentreden heeft al tot vele verbeteringen in wet- en regelgeving geleid. Met mijn kennis en ervaring wil ik graag mijn steentje bijdragen aan onze  groeiende circulaire maatschappij."  
Arjen Wittekoek is directeur van Coolrec: "We kunnen ons een wereld zonder kunststoffen niet meer voorstellen. Zo goed mogelijk met de kunststoffen omgaan, innoveren en de circulaire economie in Nederland aanjagen is belangrijk en daarbij is een wezenlijke taak weggelegd voor NRK Recycling. Ik wil mij graag actief inzetten voor de branche en de leden om het toepassen van gerecyclede kunststoffen verder te ontwikkelen." Bij NRK Recycling is Bernard Merkx de voorzitter ad interim.

 

NRK Recycling is de belangenbehartiger voor de kunststof recyclingindustrie in Nederland.  De branchevereniging houdt de vinger aan de pols voor adequate wet- en regelgeving op zowel Nederlands als Europees niveau. NRK Recycling bevordert de economisch en milieutechnisch verantwoorde inzameling, sortering en herverwerking van kunststoffen. NRK Recycling werkt samen met de Federatie NRK, met NRK Verpakkingen en met Plastics Recyclers Europa (EUPR).

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »