KunststofenRubber.nl

e-connect van Engel nu live in Noord-Amerika

08 februari 2018 om 16:43 uur - SCHWERTBERG (O)

Het nieuwe e-connect klantenportaal van spuitgietmachinefabrikant Engel wordt in Noord-Amerika op tijd gelanceerd voor de NPE 2018 die wordt gehouden van 7 tot en met 11 mei in Orlando (Florida). Het systeem e-connect zal de communicatie tussen kunststofverwerkers en Engel versimpelen en versnellen.


Het systeem e-connect faciliteert de toegang tot  ‘de wereld van Engel' en opent nieuwe mogelijkheden voor spuitgieters om efficiënter te produceren. "Met de nieuwe software kunnen wij onze klanten voorzien van meer specifieke informatie op elk moment en op al hun locaties, we kunnen veel sneller contact tot stand brengen en we kunnen veel sneller de noodzakelijke ondersteuning leveren om tegemoet te komen aan de uitdagingen van Industrie 4.0", aldus Wolfgang Degwerth, de baas van sales en services bij Engel Machinery in York (Pennsylvania). "Vanaf nu zal e-connect een belangrijke hub vormen in de samenwerking met de klanten."

 

Sneller  


Vanaf de eerste order zijn alle machines en systemen die door Engel zijn geleverd opgeslagen in het systeem en de actuele status wordt getoond. Voor het beste overzicht kunnen gebruikers de structuur van hun individuele machinepark online in het system invoeren. Het online zetten van ondersteuning en service is niet alleen comfortabel voor de klanten, maar het versnelt het proces ook aanzienlijk. Zodra een klant een verzoek doet, wordt dit automatisch doorgezonden naar het serviceteam zodat dat er meteen naar kan kijken. Omdat de klanten en de technici dezelfde data gebruiken, hebben ze te allen tijde dezelfde kennis te beschikking.
In veel gevallen maakt de systeemgeschiedenis het gemakkelijker de oplossing voor een probleem te vinden. Om deze reden wordt elk verzoek om service volledig gedocumenteerd in het systeem opgeslagen. Op sites in drie continenten zorgt Engel ervoor dat gekwalificeerde eigen technici 24 uur per dag beschikbaar zijn.
e-connect maakt ook de bestellingen voor reserve-onderdelen mogelijk. De prijzen en de beschikbaarheid zitten in het systeem. Klanten kunnen het onderdeel ook online volgen als dat op weg is naar de fabriek.

                         

Voorspellend onderhoud

 

e-connect ondersteunt alle serviceproducten in het programma Engel inject 4.0. In aanvulling op online ondersteuning en onderhoud op afstand bevat het ook de e-connect.monitor voor voorspellend, zogenoemd ‘condition-based' onderhoud. Het doel ervan is gedurende de totale levenscyclus van machinecomponenten niet-gepland onderhoud te voorkomen. Om dit te kunnen doen, zijn er sensoren die de conditie van de componenten monitoren. De resterende inzetbaarheid van onderdelen en componenten wordt berekend op basis van wiskundige modellen.

In de toekomst zal Engel alle nieuwe serviceproducten integreren in het systeem "We hebben het platform zo gestructureerd dat we snel nieuwe zaken kunnen implementeren",  aldus Wolfgang Degwerth.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »