KunststofenRubber.nl

Manager Engineering van Vernay spreker op NKC 2018

12 februari 2018 om 10:15 uur - STEENWIJK

Jos Heidkamp van Vernay gaat op het Nationaal Kunststof Congres op 5 april aan de hand van opgedane ervaringen met een AdBlue-klepeenheid voor de auto-industrie een presentatie geven over Smart Product & Process Development, Product Intelligence en 'Employee Skills for the Future'.


Jos Heidkamp werkt ruim twintig jaar in de Vernay-organisatie en sinds 2010 is hij manager engineering. In die rol geeft hij leiding aan New Product Development van Vernay in het Twentse Oldenzaal en in het Italiaanse Asti. Aan de hand van opgedane ervaring met de AdBlue-klepeenheid geeft Heidkamp op het Nationaal Kunststof Congres een presentatie met de focus op Smart Product & Process Development, Product Intelligence en Employee Skills for the Future.


NOx

 

Bij de typegoedkeuring van auto's wordt de uitlaatgasmeting als ‘real driving emission' (RDE) gemeten. Met name de uitstoot van NOx bij diesels laat hier een groot verschil zien met de (vóór september 2017) gebruikelijke rollenbankmeting. Om beneden de limiet van 168 mg/km te blijven past men selectieve katalytische reductie (SCR) toe door injectie van een waterige ureumoplossing in de katalysator. Een bekende toepassing hiervan is het AdBlue-doseersysteem waarvoor Vernay de klepeenheid maakt in een verregaand geautomatiseerde assemblagemachine.

 

Assemblage

  

Uitdagende product- en procesontwikkeling gaan bij Vernay hand in hand als het gaat om rubber verwerkende processen en om geautomatiseerde assemblageprocessen. Vernay ontwikkelt en produceert componenten en assemblages met rubber onderdelen onder meer voor de sectoren automotive, medisch, kleine verbrandingsmotoren en huishoudelijke apparatuur.  

 

www.vernay.com

 

www.nkc2018.nl

 

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »