KunststofenRubber.nl

Fraunhofer systeem tape-placement en tape-winding vercommercialiseren

16 februari 2018 om 10:23 uur - AKEN

Twee partnerbedrijven binnen AZL in Aken werken samen voor de vercommercialisering van Fraunhofers systeem voor tape-placement en tape-winding. Het betreft de bedrijven Conbility GmbH en Fraunhofer IPT in Aken.


Zij  zijn een langetermijnsamenwerking gestart voor de verdere ontwikkeling en vercommercialisering  van het systeem van Fraunhofer voor tape-placement en tape-winding. Conbility brengt 25 jaar ervaring met machine-ontwikkeling voor tape placement-systemen in in deze samenwerking. Het bedrijf biedt twee verschillende tapeverwerkingssystemen aan in verschillende configuraties: het PePro 2D-machinesysteem en de prijswinnende PrePro 3D-tape placement en winding applicator die beschikbaar is als modulaire component op de machine.  Conbility kan de applicator apart leveren of als onderdeel van turn-key  systemen inclusief de robot  en handling-systemen.  Het unieke aan de PrePro 3D is zijn multifunctionele inzetbaarheid: het is toepasbaar voor laser-ondersteunde placement van thermoplastische tape, infrarood-ondersteunde prepreg-placement van  thermoharde tape en voor dry fiber placement. Drie technieken in een modulair systeem.

 

Ook Philips

 

Op de beurs JEC World in Parijs op 6-8 maart zal Conbility GmbH zijn nieuwe ‘VCSEL Tape Placement and Winding Applicator' (Fig. 3) laten zien. Deze is bij AZL Composites ontwikkeld in samenwerking met Fraunhofer IPT en Philips Photonics.  Deze appliicator gebruikt een geïntegreerd lse-systeem als warmtebron.  Dit levert aanmerkelijk lagere investeringen en proceskosten op in relatie tot andere lasersystemen, zegt de fabrikant. VCSEL staat voor Vertical-Cavity Surface Emitting Laser.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »