Aardbeien langer houdbaar met Depron absorptieplaatje

Geplaatst op 24 juli 2014 om 15:32 uur
Aardbeien langer houdbaar met Depron absorptieplaatje
Aardbeien langer houdbaar met Depron absorptieplaatje
Depron heeft een absorptieplaatje ontwikkeld waarmee aardbeien langer houdbaar blijven. De HAS Hogeschool Den Bosch heeft na uitgebreide tests vastgesteld dat aardbeien geteeld op volle grond langer houdbaar blijven indien de gebruikelijke noppenfolie wordt vervangen door een absorptieplaatje. Dit levert voor de gehele keten (van teler tot consument) voordeel op en biedt toegevoegde waarde op het gebied van duurzaamheid en voedselveiligheid, aldus Depron.

Depron ontwikkelde voor de visverpakkingsindustrie speciale absorberende PS-schuim plaatjes. Deze zorgen ervoor dat de vis langer houdbaar is.

 

Met behulp van een nieuwe polystyreenreceptuur is nu een absorptieplaatje op de markt gebracht dat geschikt is voor het verpakken van zacht fruit De praktijk wijst uit dat er nog veel zacht fruit zoals bramen, frambozen, aardbeien en champignons wordt weggegooid.

  

Van februari tot juli heeft de HAS Hogeschool Den Bosch grote hoeveelheden aardbeien in verschillende verpakkingen en onder verschillende omstandigheden (temperatuur, vochtigheid) getest. Hierbij bleek dat de plaatjes de houdbaarheid met gemiddeld twee dagen verlengen, dat de aardbeien er beter uitzien en dat de onderlegger alle vocht opneemt, waardoor lekkage wordt voorkomen.

 

De absorptieplaatjes zijn ook geschikt voor vlees.

 

www.depron.nl

 

 
 
© KunststofenRubber.nl