Kunststoffen 2015: Plastica Thermoforming

Geplaatst op 10 september 2015 om 13:03 uur
Kunststoffen 2015: Plastica Thermoforming
Plastica Thermoforming is specialist op het gebied van vacuümvormen en thermovormen van klantspecifieke producten uit kunststofplaat. De nabewerking wordt gedaan met 5-assige freesmachines en de mallen worden in eigen huis gemaakt vanaf een 3D-file.

De kunststof onderdelen worden geleverd aan uiteen-lopende sectoren, bijvoorbeeld de transportsector, de lucht- en ruimtevaart, de medische sector, de apparatenbouw en buitenverlichting. Verder verzorgt Plastica speciale opdrachten en maatwerk, zoals de Wasup en de Ecorunner van de TU Delft en de Stella Lux voor het Solar Team Eindhoven.

 

Plastica heeft geïnvesteerd in de nieuwste machines. Door de voortgaande vernieuwing van het machinepark wordt een steeds hoger kennisniveau gevraagd van de medewerkers, zowel op het gebied van hardware als van software. Het opleiden van nieuw en bestaand personeel blijft noodzakelijk. Omdat vacuümvormen niet op scholen wordt onderwezen, organiseert Plastica dit in eigen huis, in samenwerking met het Microcentrum.

 

Een uitgebreide versie van dit artikel is te lezen in de beurseditie van KUNSTSTOF & RUBBER. 

 

Kunststoffen 2015 in Veldhoven: stand 92

 

www.plastica-thermoforming.nl

 

 
© KunststofenRubber.nl