SABIC breidt composieten-portfolio uit

Geplaatst op 29 februari 2016 om 16:26 uur
SABIC breidt composieten-portfolio uit
SABIC heeft door een recente investering een meerderheidsbelang verworven in het in Lelystad gevestigde bedrijf Fibre Reinforced Thermoplastics, en hiermee zijn groeiende portfolio van innovatieve materiaaloplossingen uitgebreid met vezelversterkte thermoplastische tapes.

De FRT-business van SABIC (FRT = Fibre Reinforced Thermoplastics) is gespecialiseerd in de productie van technische thermoplastische, vezelversterkte UD-tapes (UD = Unidirectional). De tapes kunnen binnen een groot aantal sectoren worden toegepast, van de bouwsector tot de transport- en energiesector.

 

'Deze investering zal SABIC in staat stellen om nieuwe thermoplastische producten, processen en ontwerpoplossingen te ontwikkelen zodat onze klanten van alle voordelen kunnen genieten die composietmaterialen dankzij hun lichte gewicht bieden,' zei Ernesto Occhiello, EVP Specialties, SABIC.

 

'SABIC betrekt zijn klanten bij het ontwikkelen van geadvanceerde producten die voldoen aan hun specifieke eisen en helpt ze hierdoor om hun ambities te realiseren,' aldus Andrey Turchin, Head of FRT bij SABIC. 'Onze innovatieve UDMAX-composiettapes vormen een perfecte aanvulling op het bestaande aanbod van thermoplastische oplossingen van SABIC en zijn bedoeld voor klanten die steeds kleinere, lichtere en sterkere onderdelen wensen die voldoen aan de strenge eisen van de industrie', voegde hij hieraan toe.

 

UDMAX-tapes worden gemaakt met een geoctrooieerde HPFIT-techniek die het mogelijk maakt om duizenden glas- of koolstofvezels snel en nauwkeurig te verspreiden en te combineren met een polymeermatrix. Hierdoor hebben de tapes een hoge vezeldichtheid, zijn de vezels goed geïmpregneerd in de harsmatrix en bevatten ze zo weinig mogelijk holtes en minder kapotte vezels. Ze kunnen worden gebruikt voor het maken van composietmaterialen die op hun beurt kunnen worden gebruikt voor het produceren van componenten die beter presteren dan andere materialen, zoals laminaten en gegoten of geperste delen.


www.sabic.com

www.frt.sabic.com

 

 
© KunststofenRubber.nl