Halve europallets uit recyclebaar HDPE van Capka-IPS

Geplaatst op 05 december 2016 om 13:52 uur
Halve europallets uit recyclebaar HDPE van Capka-IPS
Cabka-IPS, de specialist voor producten uit recyclebaar kunststof, zal op de distributiebeurs LogiMat (14-16 maart 2017) voor het eerst de nieuwe Heilbronner halve europallet voorstellen.

Deze pallet is een milieuvriendelijk en economisch alternatief voor de Düsseldorfer houten pallet en werd ontwikkeld als toekomstig standaardmodel voor productiebedrijven met een hoge automatiseringsgraad.

De innovatieve ‘ladingdrager' overtuigt door zijn ergonomische hanteerbaarheid en hoge levensduur, zegt de producent. Dankzij de identificatiechips kunnen magazijnmedewerkers en toeleveranciers hun zendingen op een eenvoudige manier traceren. De kunststof pallet is het resultaat van een samenwerking tussen Cabka-IPS en het bedrijf GreenCycle van de Schwarz Group (Lidl en Kaufland).

De Heilbronner halve europallet van Cabka weegt maar 6,5 kilogram. De statische draagcapaciteit bedraagt tweeduizend kilogram, de dynamische draagcapaciteit duizend kilo. De pallet is gemaakt van robuust HDPE en is volledig recyclebaar. De pallet kan eenvoudig worden schoongemaakt en wordt daarom graag in de levensmiddelenindustrie gebruikt. In vergelijking met de houten pallet is het risico op verwondingen aanzienlijk lager. Ook bij een hogere omloop behoudt de pallet z'n kwaliteit en heeft een lange levensduur. In de pool van GreenCycle zijn inmiddels meer dan anderhalf miljoen stuks van deze pallet in gebruik.

 

De Heilbronner halve europallet is geschikt voor gebruik in automatische rollen- en kettingbanen omdat de pallet is uitgerust is met drie aluminium rails die in voorkomend geval apart kunnen worden vervangen. Om de pallets veilig en stabiel op elkaar te stapelen, heeft het dek drie verzonken zones waarin de sleeplatten van de pallet erboven passen. Daardoor ontstaan randen die stevigheid bieden aan de gestapelde pallets en waardoor ze niet kunnen gaan schuiven. De pallets kunnen ook gebruikt worden om kisten te fixeren. De pallet is bovendien aan twee zijdes uitgerust met uitsparingen (haakjes) voor het bevestigen van stretchfolie: daardoor wordt de folie niet meer onderaan de pallet ‘vastgeknoopt' en kan de folie aanzienlijk sneller verwijderd worden.

De kunststof pallets zijn uitgerust met twee identificatietransponders aan de onderkant van de pallet bevinden.  

 

 
© KunststofenRubber.nl