Nieuwe onafhankelijke associatie bij EuPC: vinyl film, folie en sheet

Geplaatst op 15 maart 2017 om 12:33 uur
Nieuwe onafhankelijke associatie bij EuPC:  vinyl film, folie en sheet
De verenigde Europese kunststofverwerkers (EuPC) hebben een nieuwe onafhankelijke associatie opgericht, namelijk Vinyl Films and Sheets Europe (VFSE).

De VFSE gaat de belangen behartigen van de Europese leveranciers van film-,  folie- en sheetmateriaal van pvc waaronder de diverse soorten van vloerbedekking. De VFSE gaat actie ondernemen om de specifieke milieu- en recyclingzaken aan te pakken en om onderzoek te doen. "De groep wil de samenwerking tussen de fabrikanten van film, folie en sheet van pvc in Europa vergroten. We moeten ook de zichtbaarheid van de economische en praktische waarde vergroten, dit is een ander doel van de associatie", zegt voorzitter Roberto Bozzi van VFSE. Hij is in het dagelijks leven directeur van Vulcaflex in Italië.
Op de eerste vergadering vorig jaar november werd Bozzi tot voorzitter gekozen. Het bestuur bestaat uit nog vijf leden, die allen belangrijke functies hebben binnen deze sector van de Europese industrie.  De Vinyl Films and Sheets Europe Association zegt open te staan voor alle bedrijven in de wereld van vinyl films, folie en sheet in Europa. De associatie zegt bovendien nauw samen te werken met Vinyl Plus, dit is het ontwikkelingsprogramma voor duurzaamheid in de Europese pvc-industrie.

 

 
© KunststofenRubber.nl