Plastic Recycling Show Europe komt 2018 terug (video)

Geplaatst op 21 april 2017 om 14:47 uur
Plastic Recycling Show Europe komt 2018 terug  (video)
De tweedaagse Plastic Recyling Show Europe, die eind maart in RAI Amsterdam werd georganiseerd, is bezocht door veertienhonderd geïnteresseerden, standhouders en sprekers uit Europa en daarbuiten. Dit aantal lijkt niet groot maar de organisatie spreekt van een ‘outstanding succes' en gaat volgend jaar opnieuw een show houden.

De standhouders en de bezoekers vormden samen een goede representatie van de hele waardeketen van de kunststofindustrie waaronder de recyclers, de  machinebouwers, de grondstofproducenten , de verwerkers,  afvalmanagementbedrijven en merken. Plastic Recycling Show Europe is georganiseerd door Crain Communications en Plastics News Europe en is ondersteund door partner Plastics Recyclers Europe (PRE). De partijen hebben inmiddels besloten dat de beurs in 2018 opnieuw zal worden georganiseerd.

 

Serieus nemen

 

Voorzitter Ton Emans van PRE zei na afloop van de beurs: "Met zoveel betrokkenheid en steun heeft de Europese kunststofindustrie een fundament gelegd waarop we kunnen voortborduren.  De aanwezigheid van alle vertegenwoordigers uit de hele waardeketen en andere industrieën laat zien dat we met samenwerking naar de circulaire economie kunnen toewerken."  Gerben-Jan Gerbrandy, lid van het Europees parlement en commissielid voor milieu, volksgezondheid en voedselveiligheid, opende het event in RAI Amsterdam. Hij drong er bij de Europese Commissie op aan kunststofrecycling serieus te nemen in de strategie voor kunststof,  die later dit jaar zal worden gepubliceerd. Hij riep op tot actie om hergebruik en recycling van kunststoffen te laten toenemen. "Wij kunnen aan de wereld laten zien dat het economisch gezien zin heeft om kunststof te recyclen en dat het voordeel voor het milieu enorm groot is. Maar voor alles is het economische voordeel enorm groot." Mike Baxter is directeur externe zaken van bpi.recycled products en was standhouder op show.  "Dit event is het centrum van alles wat goed is in onze industrie. Hij brengt alle spelers bij elkaar om te bespreken hoe we onze industrie het best kunnen promoten en verder vooruit kunnen brengen."  Meer informatie over de 2018-editie van PRS Europe Show wordt later bekend gemaakt.

 

Bekijk hier de video over de afgelopen 2017-versie.

 

 
© KunststofenRubber.nl