Toepassing acrylglas van Plexiglas in badkamerrenovatie

Geplaatst op 11 augustus 2017 om 11:06 uur
Toepassing acrylglas van Plexiglas in badkamerrenovatie
Oude tegellagen in badkamers kunnen ook met grootformaat Plexiglas-panelen worden bekleed waardoor renovatie veel minder breekwerk, stof en lawaai oplevert. Met bedrukking kunnen allerlei effecten worden gecreƫerd.

Behalve het vervangen van de tegels kunnen de oude tegels ook worden overgelakt, met folie beplakt of nieuwe tegels kunnen op de bestaande oude tegellaag worden aangebracht.  Maar grootformaat panelen van acrylglas die op de oude tegels worden gemonteerd, zijn ook een oplossing. Gespecialiseerde bedrijven bieden deze bekleding voor badkamers en douchcabines aan in twee verschillende varianten van het merk Plexiglas.  Het gaat om Plexiglas Hi-Gloss en Plexiglas Optical HC. Beide hebben het grote voordeel dat ze gemakkelijk kunnen worden verwerkt. Boren en snijden gaat heel gemakkelijk.

 

Diepte-effect

 

Beide producten hebben gemeenschappelijk dat ze een ‘buitengewone diepte-effect en een bijzonder elegante uitstraling' hebben, zegt de fabrikant.  Dit effect ontstaat bij Hi-Gloss door een extra laag van kleurloos, hoogglans Plexiglas aan te brengen op de onderliggende gekleurde laag acrylglas. De kleuren stralen hierdoor nog helderder en intenser.  Voor diegenen die decor op de muren of in hun douchecabine wensen, biedt het kleurloze Optical HC extra mogelijkheden. Hiervoor bedrukken verwerkers bijvoorbeeld een Optical HC-plaat van twee millimeter dik aan een kant met een decor  van steen- of houtpatronen of foto's. De designmogelijkheden zijn door de goede bedrukbaarheid bijna eindeloos, claimt de fabrikant.

 

Twee bij drie meter  


Wandpanelen of douchebekleding uit Plexiglas kunnen door de doe-het-zelver of de vakman op de oude tegels worden gelijmd of in een profielsysteem worden geïnstalleerd. Formaten van maximaal twee bij drie meter zijn mogelijk waardoor homogene, spleetvrije oppervlakken ontstaan. Het materiaal kan ook krasbestendig worden gecoat.

 

 

 
© KunststofenRubber.nl