Zes giga-bedrijven willen 100% recyclebare verpakking voor 2025

Geplaatst op 11 oktober 2017 om 18:00 uur
Zes giga-bedrijven willen 100% recyclebare verpakking voor 2025
Een honderd procent herbruikbare, recyclebare en composteerbare verpakking voor het jaar 2025. Daarvoor gaan Unilever, Mars, M&S, PepsiCo, The Coca-Cola Company en schoonmaakmiddelenproducent Werner & Mertz zich inzetten.

Dat maakten deze bedrijven bekend tijdens de Our Ocean conferentie van New Plastics Economy Initiative van de Ellen MacArthur Foundation. In 2050 zit er meer plastic in de oceaan dan vis, aldus de Foundation. En daarom willen Unilever, Mars, M&S, PepsiCo, The Coca-Cola Company en Werner & Mertz (pionier in duurzame en efficiënte schoonmaak- en reinigingsproducten) ervoor zorgen dat zij voor 2025 zijn overgestapt op honderd procent herbruikbare, recyclebare en composteerbare plastic verpakkingen.

 

In het rapport Catalysing Action heeft The New Plastics Economy Intiative een actieplan opgesteld om het aantal plastic deeltjes te verminderen. Volgens het rapport kan momenteel twintig procent van het plastic worden hergebruikt en vijftig procent op een rendabele manier worden gerecycleerd. Het New Plastics Economy Initiative spoort de hele industrie aan het voorbeeld van deze zes grote multinationals te volgen. (bronnen: Werner & Mertz/Duurzaambedrijfsleven.nl)

 

 

 

 
© KunststofenRubber.nl