KunststofenRubber.nl

Nieuwe voorzitter Fedichem

01 januari 2001 om 00:00 uur

Fedichem, de Federatie van de Chemische Industrie van België, deelt mee dat Carl van Camp, Algemeen Directeur van de Basis Petrochemie van Total, is verkozen tot nieuwe voorzitter.
Carl van Camp, geboren te Antwerpen in 1952, is Burgerlijk Ingenieur Scheikunde en Doctor in de Toegepaste Wettenschappen van de Universiteit Gent.

Hij begon zijn loopbaan als wetenschappelijk medewerker aan het Laboratorium voor Petrochemische Techniek (Universiteit Gent). In maart 1983 ging hij naar Petrofina, waar hij tot 1995 verschillende functies uitoefende in de Antwerpse vestigingen van de groep. Na gewerkt te hebben als plant manager polyethyleen, werd hij in 1995 benoemd tot directeur operaties en logistiek polyethyleen voor Europa.

In 1997 stapte hij over naar Brussel waar hij general manager marketing & sales en business team leader polyethyleen Europe werd. Na de fusies met Total en Elf, werd hij in 1999 algemeen directeur van de Polyethyleen divisie, een functie die hij gedurende twee jaar uitoefde.

Sinds 2001 is Carl van Camp algemeen directeur basis petrochemie, wereldwijd verantwoordelijk voor de Olefinen en Aromaten business van de Groep Total, wat goed is voor een omzet van zeven miljard euro, ongeveer 3.500 banen en productie-eenheden in België, Frankrijk, de Verenigde Staten, Qatar en Korea. Hij is tevens Bestuurder bij meerdere joint-ventures waarbij Total Petrochemicals betrokken is. Bovendien is hij Voorzitter van de APPE (Association of Petrochemical Producers in Europe) en lid van de Raad van Bestuur van Cefic (European Chemical Industry Council).

Tot zijn voorzitterschap van Fedichem, was hij er vice-voorzitter en voorzitter van de Stuurgroep Economie en Energie. Hij vervangt Ben van Assche die de chemische sector verlaat.

Bij het opnemen van zijn functie verklaarde Carl van Camp: "Ik dank eerst en vooral Ben van Assche. Tijdens het voorbije jaar heeft de Federatie een belangrijke rol gespeeld in een aantal belangrijke dossiers, is zij meer pro-actief gaan werken en werd er veel aandacht besteed om nog meer toegevoegde waarde te creëren voor haar leden, ongeacht de grootte van het bedrijf of haar activiteiten. Voor de toekomst vind ik het essentieel om de publieke aanvaardbaarheid van de industrie te vergroten, om meer enthousiasme te genereren voor innovatie, vooruitgang en nieuwe technologieën en zeker om opnieuw meer interesse op te wekken bij jonge mensen. Daar ligt een enorme uitdaging voor de industrie in het algemeen en de chemie in het bijzonder."

Er wordt door Fedichem meteen gewerkt aan deze imagoverbetering onder het publiek middels de Zondag van de Chemie op 14 mei 2006. Zie de agenda op deze website of Fedichem.be
 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »