KunststofenRubber.nl

RedDot award voor Kellpla en GBO Design

02 april 2014 om 15:38 uur

Kellpla en GBO kregen een RedDot award voor het ontwerp van een glasvezelmodem

De behuizing van een glasvezelmodem die Kellpla uit Venlo en GBO Design uit Helmond hebben ontwikkeld voor het Duitse BKtel, is onderscheiden met een RedDot design award.


 

Bij de ontwikkeling van de XON1200, zoals de officiële naam van het modem luidt, stonden de uitstraling en het gebruiksgemak centraal. BKtel wilde namelijk een product dat zo mooi was dat het in de woonkamer geplaatst zou kunnen worden, en zo eenvoudig dat de consument het zelf zou kunnen installeren.

 

Kellpla en GBO sloegen de handen ineen en om een oplossing te vinden voor het grote risico bij de installatie van glasvezel: de kans dat de kwetsbare connectoren beschadigd of vervuild raken waardoor het signaal verstoord wordt. Door de slimme vorm van de behuizing die de twee bedrijven ontwikkelden, blijven deze connectoren altijd afgeschermd zodat de kans op beschadiging nihil is.

 

De behuizing en slede passen maar op één manier in elkaar, waardoor de consument zelf heel eenvoudig de installatie kan uitvoeren. Deze innovaties, verpakt in een fraai gestileerde behuizing, waren voor de jury van de RedDot voldoende om een designaward aan de XON1200 toe te kennen.

 

Het materiaal van de behuizing is PC/ABS.

 

GBO won met deze RedDot, na 3 GIO awards vorig jaar oktober en een iF award twee maanden geleden, in korte tijd opnieuw een designprijs.

 

www.gbo.eu

www.kellpla.com

www.bktel.com

www.red-dot.org

 

 

 

Focus op ...

Agenda

7 oktober 2021, Conference Centre Koningshof, Veldhoven

Brightlands Polymer Days

Brightlands Polymer Days 2021 is a series of scientific conferences in the field of polymer science and...

12 oktober 2021, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2021

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

13 oktober 2021, 's-Hertogenbosch

Efficiënt Aandrijven

Meer agendapunten »