KunststofenRubber.nl

Vakbeurs Materials groeit verder

12 mei 2015 om 11:10 uur

Op 22 en 23 april organiseerde Mikrocentrum de derde editie van de Vakbeurs Materials. De bijna 1400 (groei van 10%) bezoekers lieten zich informeren en inspireren door de 99 (groei van 10%) stands uit binnen- en buitenland, het uitgebreide congresprogramma en de Materia Tentoonstelling. De reacties zijn positief en bieden wederom veel perspectief voor de toekomst.


De vakbeurs Materials heeft genoeg mogelijkheden om zich de komende jaren verder te ontwikkelen en door te groeien, aldus organisator Mikrocentrum. Er zijn veel innovaties op het gebied van materialen, materiaalbewerking, materiaalkarakterisering, oppervlakte- en verbindingstechnieken. In de toekomst worden er steeds meer geavanceerde materialen in producten toegepast en dat zijn dan vaak combinaties van verschillende materialen met elk hun eigen karakterisatie en specifieke productieproces.


De derde editie van de beurs stond in het teken van ‘materiaaluitdagingen' zoals corrosie, hechting, temperatuurbestandheid, hergebruik, recyclebaarheid, slijtvastheid, wrijvingsweerstand, UV-bestandheid en vervormbaarheid. Een groot aantal lezingen ondersteunde de beursvloer. Veel ontwikkelingen zijn niet te zien met het blote oog en kunnen aan de hand van een lezing goed weergegeven worden.

 

Tijdens de beurs was Materia aanwezig met een duo tentoonstelling 'Lightweight & Bio-based Materials'. Deze tentoonstelling stond volledig in het teken van de materialen van de toekomst, zoals lichtgewicht materialen, geschuimde materialen, 3D-printen, opblaastextiel, celstructuren, dunne laminaten, biocomposieten en nieuwe honingraatpanelen.

 

Materials 2016 vindt plaats op 20 & 21 april 2016 in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven.

 

www.materials.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »