KunststofenRubber.nl

Rabobank: Financieringsindicator helpt ondernemers op weg

01 december 2015 om 12:17 uur

Ruim 1/3 van de ondernemers en starters met een financieringsbehoefte wil al in een vroeg stadium een indicatie krijgen of hun plan financierbaar is. Met de financieringsindicator biedt de Rabobank (startende) ondernemers hiervoor vanaf vandaag een handig hulpmiddel. De ondernemer kan aan de hand van een aantal kerngegevens snel en gemakkelijk online zijn of haar plan toetsen op financieringsmogelijkheden.


De financieringsindicator geeft een indicatie over zowel de financierbaarheid van het plan als over passende financieringsbronnen. De ondernemer die een financiering daadwerkelijk vorm wil geven, kan hiermee verder aan de slag zowel online als in een persoonlijk gesprek met de lokale Rabobank.


'Ondernemers met nieuwe plannen, willen graag al in een vroeg stadium - als nog niet alles tot de laatste komma is doorgerekend - weten waar ze financieel staan. Zijn ondernemer en plan sterk genoeg om de nieuwe onderneming of de uitbreiding te financieren? De financieringsindicator geeft de ondernemer aan de hand van enkele vragen en financiële kengetallen direct persoonlijk inzicht in de mate waarin het plan financierbaar is. Zijn er twijfels over de financierbaarheid, dan krijgt de ondernemer inzicht in waar de knelpunten zitten en wat er nodig is om de financierbaarheid van het plan te vergroten', licht Rene de Zoete, directeur Markt en Distributie bij de Rabobank, toe. Met de financieringsindicator kan een ondernemer binnen een kwartier beschikken over een indicatie of zijn plan financierbaar is of niet. Daarna kan hij zijn plan bijstellen of juist direct doorpakken en de financiering aanvragen.

 

Passende financiering

Naast een indicatie over de financierbaarheid van het bedrijfsplan, krijgt de ondernemer ook een indicatie van mogelijke financieringsbronnen. Dit kan een bancaire financiering zijn, maar bijvoorbeeld ook leasing of crowd funding of financiering van andere partijen zoals Qredits. 'Klanten zijn meer dan ooit geïnteresseerd in alternatieve financieringsbronnen in aanvulling op een bancaire lening', aldus Rene de Zoete. 'Toch wijzen we nog maar 1 op de 7 zakelijke klanten op de mogelijkheden. Met de financieringsindicator en -verkenner kunnen we veel meer ondernemers bereiken.' De online tool biedt ondernemers de mogelijkheid om zich nader te oriënteren op tijd en plaats die hen past. Dat komt uiteindelijk de kwaliteit van het gesprek tussen ondernemer en bank ten goede. Voor de ondernemer die meer wil weten van alternatieve financieringsbronnen is er de Financieringsverkenner, waarin meer informatie is te vinden over financieringsmogelijkheden van regionale ontwikkelingsmaatschappijen, overheidsregelingen en nog meer.

 

Benchmark 17 branches

Ondernemers die een jaarrekening hebben, krijgen in de financieringsindicator ook informatie over hoe vergelijkbare concurrenten in de branche het doen. In de tool is voor 17 mkb-branches deze benchmark informatie opgenomen, evenals algemene informatie over trends en ontwikkelingen in de branches. Deze informatie kan de ondernemer benutten om kwetsbare punten in zijn ondernemingsplan te versterken.

Lokale Rabobanken in Nederland verstrekken elke dag meer dan 40 miljoen euro aan financiering aan ondernemend Nederland. Momenteel is ongeveer 80 procent van de financieringen door de bank verstrekt en 12 procent is financiering in de vorm van leasing. Bij de resterende acht procent gaat het om andere vormen, van microkredieten tot overheidsgaranties. Die andere vormen van financiering 'stapelt' een ondernemer vaak met bancaire financiering.

Iedere ondernemer of starter met een financieringsbehoefte kan gebruikmaken van de Financieringsindicator en Financieringsverkenner via:


www.partnerinfinancieren.nl of www.rabobank.nl/bedrijven

 

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

[UITGESTELD] Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »