KunststofenRubber.nl

Engel spuitgietforum: brug tussen ontwikkeling en praktijk

22 januari 2016 om 09:02 uur

Op 8 en 9 maart 2016 organiseert spuitgietmachinefabrikant Engel voor het eerst het 'inject - the injection moulding forum'. Doel van tweedaagse evenement is om de nieuwste onderzoeksresultaten toegankelijker te maken voor de spuitgietindustrie en om ervaringen uit te wisselen.


Er wordt voortdurend vooruitgang geboekt bij het spuitgieten, aldus Engel, maar vaak duurt het lang voordat kunststofverwerkers op de hoogte zijn van de nieuwste bevindingen en deze kunnen gebruiken om hun processen te optimaliseren. Het spuitgietforum heeft als doel de laatste ontwikkelingen door te geven aan de dagelijkse praktijk van het spuitgieten.

 

Het forum, dat een jaarlijks evenement moet worden, is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de spuitgietsector. Onderwerpen die in maart aan de orde komen zijn: plastificeren, degradatie van materiaal en de gevolgen ervan, correct omschakelen, bewaken en aanpassen procesparameters, interpreteren van de inspuitdrukcurves, koelwaterkwaliteit en temperatuurregeling, industrie 4.0. De presentaties zullen zeer praktijkgericht zijn.

 

Engel investeert jaarlijks 80 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling. Veel projecten worden uitgevoerd samen met partners zoals grondstoffabrikanten en spuitgietbedrijven, en er wordt nauw samengewerkt met de Johannes Kepler Universiteit in Linz, Oostenrijk.

 

Praktische gegevens

Datum: 8-9 maart 2016
Plaats: technisch centrum van Engel in Schwertberg, Oostenrijk
Spreektaal: Duits
Kosten: 490,00 euro

 

Informatie en registratie: www.engelglobal.com/dates/inject-forum

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

11 september 2024, Brussel

Compounding World Expo Europe

Europe's focused exhibition for plastics additives and compounding

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »