KunststofenRubber.nl

Covestro gebruikt CO2 als grondstof voor kunststof

10 juni 2016 om 10:54 uur - BERLIJN

In de 'Week of the Environment' in Berlijn heeft Covestro zijn technologie gepresenteerd waarmee men van CO2 een bruikbare grondstof voor de kunststofproductie kan maken. Aan het milieu-evenement deden tweehonderd exposanten mee.


Covestro werkt voor dit project samen met het CAT Catalytic Center van de universiteit van Aken. Het project wordt Dream Production genoemd en men ziet het als een bijdrage in de reducering van het verbruik van natuurlijke bronnen. Het gebruik van CO2 als ruw materiaal is een stap in de richting van het tot stand brengen van een alternatief ruw materiaal voor de chemische industrie.

 

"Wij zijn een leidende partij op dit gebied, wij kunnen helpen bij besparen op fossiele bronnen", vindt Karsten Malsch, de verantwoordelijke functionaris voor dit project bij Covestro. Door CO2 te gebruiken reduceert het bedrijf het verbruik van aardolie met twintig procent bij een polyurethaan schuim. Het flexibele schuim met CO2 heeft dezelfde kwaliteit als conventionele producten, zegt Covestro. Half juni zal men de eerste fabriek voor dit innovatieve materiaal openen in de site in Dormagen.

 

Met ruim twaalf miljard euro omzet (2015) behoort Covestro tot 's werelds grootste polymerenfabrikanten. Men richt zich met name op hightech kunststoffen en op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor alledaagse producten. De belangrijkste segmenten zijn automotive, elektriciteit en elektronica, bouw en sport/vrije tijd.  Covestro, voorheen Bayer MaterialScience, heeft wereldwijd dertig fabrieken waar zo'n zestien duizend mensen werken.    

 

http://www.covestro.com/

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »