KunststofenRubber.nl

Engel richt eigen 'niederlassung' op in Vietnam

01 september 2016 om 17:07 uur - SCHWERTBERG

Met het oprichten van een eigen marketing- en serviceorganisatie in Ho Chi Minh stad wil Engel Austria, producent van met name spuitgietmachines, zijn marktpositie in Zuidoost-Azië versterken.


"De markt in Vietnam is de laatste jaren sterk gestegen en laat ook voor de toekomst een bovengemiddelde dynamiek zien", zegt Christoph Steger, marketingbaas van Engel Austria. "Met een eigen vestiging zijn we dichter bij onze klanten en we kunnen we daarmee in de toekomst sneller en flexibeler op de vraag reageren." Tot dusver deed Engel Singapore de zaken in Vietnam.

De spuitgietindustrie in Vietnam wordt gedomineerd door investeringen van grote internationale elektronicaconcerns en OEM's, waaronder Samsung, die voor de lokale markt smart phones en tablet-pc's maken. Zij hebben aangekondigd meer werk naar Vietnam te willen halen.

Engel is in 1945 opgericht en een honderd procent familiebedrijf.  In het boekjaar 2015/16 realiseerde de Engel Groep een omzet van 1,25 miljard euro en heeft ruim vijfduizend medewerkers in dienst.  

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »