KunststofenRubber.nl

Grafeen Workshop in combinatie met Composites Europe 2016

31 oktober 2016 om 16:37 uur - DÜSSELDORF

Tijdens de vakbeurs Composites Europe zal een Graphene Workshop worden georganiseerd in Messe Düsseldorf. Grafeen is een materiaal van één atoom dik dat eigenschappen van composieten zou kunnen verbeteren.


Grafeen is een innovatief, op koolstof gebaseerd materiaal van robuust, flexibel en elektriciteit geleidend enkellaagsvlak met de dikte van slechts één atoom en de laterale maat van enkele micrometers.  Het kan op grote schaal worden geproduceerd van de afschilfering van conventioneel grafiet.

Dankzij de unieke combinatie van superieure eigenschappen kan grafeen worden gebruikt ten behoeve van de functionaliteit van composietmaterialen. 


Wetenschap en industrie

Om een mogelijkheid te creëren voor netwerken en samenwerking tussen de academische wereld en de industrie, organiseert het Grafhene Flagship een zogenoemde ‘connect workshop' tijdens de beurs Composites Europe in Düsseldorf van 30 november en 1 december 2016. Men zal zich focussen op op grafeen gebaseerde composieten zoals lichtgewicht en multifunctionele composieten voor de luchtvaart- en automotive-industrie. Grafeen kan worden gebruikt als additief in composieten en kan worden gebruikt in op grafeen gebaseerde coatings. "Het is ons doel de controle die we nu over  de eigenschappen van grafeen op nanoschaal hebben te verbeteren, om de unieke elektrische, mechanische en optische eigenschappen van grafeen volledig te onderzoeken", aldus  Vincenzo Palermo, Graphene Flagship-leider van Polymer Composites en een belangrijke spreker tijdens de Graphene Connect Workshop.

 

Strategische kennis

Er zullen presentaties komen van leidende onderzoekers uit de industrie en de wetenschap. Zij krijgen de mogelijkheid te netwerken en ervaringen uit te wisselen.  De workshop is georganiseerd door de Graphene Flagship en vormt Europa's grootste research-initiatief ooit. De workshop richt zich op twee initiatieven. Ten eerste wil men de diverse nationale initiatieven samenbrengen en Europabreed verbanden aanbrengen tussen de verschillende researchresultaten. Voorts wil men de weg effenen voor recentelijk verzamelde kennis die strategisch is voor de Europese industrie en samenleving.

De organisatie zegt dat het aantal beschikbare plaatsen voor deelname beperkt is.

 

event@graphene-flagship.eu

 

Focus op ...

Agenda

24 april 2018, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2018

Pan-Europese tentoonstelling en conferentie voor professionals uit de plastic recycling. Toegang is...

Meer agendapunten »