KunststofenRubber.nl

Nieuwe vulkanisatieversnellers voor rubbercompounds

12 december 2016 om 13:40 uur - HEILBRONN

BrüggemannChemical heeft een nieuwe reeks van zinkoxide reactieversnellers voor rubbercompounds ontwikkeld. De producten worden vermarkt onder de naam ZnO PRO.


Deze producten zijn geproduceerd met een nat chemisch proces en combineren de laatste bevindingen voor het compounderen van rubber tegen lagere kosten en met gebruik van minder zware metalen. Tegelijkertijd staan zij toe dat de conventionele thermische zinkoxide kan worden vervangen zonder de formule van de compound aan te passen en zonder aan de prestaties van de compound in te boeten.  ZnO PRO is geschikt voor de gehele reeks van toepassingen van met zwavel gevulkaniseerd rubber  

Momenteel bestaat de nieuwe productreeks van Brüggemann uit de A250, de R260 en de A280. Alle drie de producten resulteren in een hoge dichtheid van dwarsverbindingen (bruggen) en uniforme mechanische eigenschappen. Voor wat betreft het te behalen niveau van vulkanisatie, komt de A250 min of meer overeen met de bestaande industrienorm bekend als ‘red seal' die veel hogere kosten oplevert. De andere producten zijn duidelijk effectiever dan red seal ondanks hun gunstige prijs. Dit betekent dat de producten uit de ZnO PRO-serie op dit moment de beste prijs-prestatieverhouding in hun klasse leveren, vindt BrüggemannChemicals. De formules voor de relevante types resulteren ook in verhoudingsgewijs lage hoeveelheiden zware metalen in de eindproducten, variërend van minder dan 1,0 procent bij de A280 en de R260 (is 1,6 procent bij red seal) en minder dan 0,6 procent bij de A250. De ZnO PRO-serie helpt hierom ook bij het streven naar meer duurzaamheid bij de elastomeren (green rubber).

 

Technical Center

Recentelijk heeft BrüggemannChemical een nieuw technisch ontwikkelcentrum geopend met de meest moderne apparatuur en testapparaten om de processen, de vulkanisatie en de uiteindelijke eigenschappen van elastomeren te kunnen vaststellen en bepalen. De ontwikkelingen kunnen desgewenst gezamenlijk met de klanten worden doorgevoerd en het center biedt de mogelijkheden de resultaten onmiddellijk uitgebreid te testen.

 

BrüggemannChemicals is specialist in op zink gebaseerde additieven voor vulkanisatie en heef tzijn hoofdvestiging in Heilbronn nabij Stuttgart. 

 

Focus op ...

Agenda

17 oktober 2023, Friedrichshafen, Duitsland

Fakuma 2023

More than 1900 exhibitors will present their international offerings on the world’s leading technical...

9 november 2023, Zwolle

Nationaal Kunststof Congres 2023

Thema: Op weg naar een circulaire kunststofketen

21 november 2023, Gorinchem

Vakbeurs recycling 2023

De wereld van afval- en grondstoffenbeheerders is volop in beweging. De doelstellingen van bedrijven met...

Meer agendapunten »