KunststofenRubber.nl

Eerste 125 kunststof fietsen van DutchFiets opgeleverd

22 december 2016 om 16:00 uur - ZWOLLE

De ‘early adaptors' die fietsenfabrikant DutchFiets in de afgelopen periode op gang hielpen door geld te investeren via crowdfunding hebben nu hun kunststof fiets geleverd gekregen.


DutchFiets is een innovatie van Johannes Alderse Baas. Het is een fiets die is gemaakt van honderd procent recyclebaar kunststof en die volgens de jonge ondernemer kan concurreren met de traditionele metalen fietsen. Het concept voor DutchFiets is door hem bedacht op Hogeschool Windesheim tijdens het uitvoeren van ‘project ingenieursbureau' voor zijn opleiding werktuigbouwkunde. "Toen ik met de eerste plannen voor DutchFiets kwam werd net Green PAC iLab opgericht. Dat was mijn kans om iets met mijn idee te gaan doen. Green PAC iLab is een samenwerking tussen de hogescholen Stenden en Windesheim en biedt mensen zoals ik de mogelijkheid om een eigen product te ontwikkelen en te vermarkten."

 

Na zes dagen geld binnen

Alderse Baas trok in het begin van 2014 de stoute schoenen aan en begon, met ondersteuning van Green PAC ilab, aan de ontwikkeling van zijn fiets. Na drie jaar hard werken, is het concept bewezen. "Om het geld voor de eerste serie fietsen bij elkaar te krijgen, heb ik een crowdfunding opgezet in samenwerking met Lovetofund. Die campagne liep zo goed dat ik binnen zes dagen na de start het geld al binnen had. Dat was halverwege 2015 en toen kwam het aan op het produceren. Met de geslaagde crowdfunding campagne had ik mijn eerste 125 fietsen verkocht."

Door de crowdfunding committeerde Alderse Baas zich aan het opleveren van 125 fietsen aan de early adaptors. Ondanks diverse tegenslagen lukte het in juni 2016 de eerste test-bijeenkomst te organiseren. De reacties waren positief en in de periode daarna werkte Johannes verder aan de eerste oplevering die donderdag 22 december plaatsvindt. "Na hard werken is het gelukt. Ik wil iedereen die mij heeft gesteund danken voor het  vertrouwen."

En nu is DutchFiets echt van start en is Alderse Baas uitgegroeid van starter bij Green PAC iLab tot een op eigen benen staande ondernemer met de ambitie om 'de markt te veroveren'. "Ik heb altijd geloofd in mijn idee. Nu kan ik bezig met het verder uitbouwen van mijn onderneming en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet."

 

DutchFiets werd verkozen tot  starter van het jaar 2015 regio Zwolle en was Green PAC ilab ondernemer van het eerste uur.  In het tijdschrift Kunststof  en Rubber 2016-11 van november staat een uitgebreid artikel over Dutchfiets.

 

http://www.dutchfiets.nl/

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »