KunststofenRubber.nl

Milliken neemt Keystone Aniline Corporation over

14 april 2017 om 12:15 uur - GENT (B)

Keystone brengt buitengewone vaardigheden mee voor het formuleren van kleurstoffen en technologie voor de ontwikkeling van toepassingen

Milliken & Company, een belangrijke leverancier van kleurstoffen en additieven voor polymeren, heeft het Amerikaanse Keystone Aniline Corporation overgenomen. Keystone is een wereldleider op het gebied van kleurstoffen, pigmenten, pigmentdispersies en polymeren en is gevestigd in Chicago (VS).


Deze overname brengt twee succesvolle organisaties met complementaire expertise bij elkaar. Dit geeft mogelijkheden om hun klanten een breder aanbod te doen van geavanceerde oplossingen voor kleurstoffen, technieken en services. Anderzijds, de acquisitie maakt het de klanten mogelijk hun toelevering te stroomlijnen omdat zij meer producten verkrijgen van een bron, zo is de redenering. De klanten zullen een verbeterde betrouwbaarheid van de toelevering gaan zien. "Deze acquisitie heeft vergaande voordelen voor iedereen die betrokken is", denkt Russ Rudolph, de baas van performance colorants & ingredients bij  Milliken. "Onze gezamenlijke klanten profiteren door een verbeterde beschikbaarheid van bewezen kleurstoftechnieken en bronnen wat hen kan helpen bij het penetreren en veroveren van nieuwe markten. En onze leveranciers kunnen verwachten dat het hen mogelijk wordt gemaakt een grotere rol te gaan spelen bij het beleveren van ons gecombineerde bedrijf. Wij kijken uit naar het versnellen van onze groei en naar het toevoegen van waarde."

 

Complementair

 

Zowel Milliken als Keystone leveren momenteel kleurstoftechnieken aan de agrarische markt, de kunststof- en coatingsindustrie, aan de inktindustrie en aan huishoudelijke en industriële markten. Maar de klanten overlapten elkaar tot dusver nauwelijks omdat de twee bedrijven gespecialiseerd waren in twee soorten producten. Met de focus op kleurstoffen voor polymeren is de business van Milliken Performance Colorants & Ingredients bekend van zijn innovatieve chemie en mogelijkheden om nieuwe moleculen te synthetiseren. Keystone daarentegen heeft een grote  formuleringsbekwaamheid en kennis van technologie voor toepassingsontwikkeling. "Door onze productportfolio's en gespecialiseerde expertises te combineren creëren we synergiën die beter overeen zullen komen met de veranderende behoeften van onze klanten", zegt John Andrews, de baas of Keystone.

 

Familiebedrijven 

 

Beide bedrijven zijn private familiebedrijven met een lange geschiedenis in kleurstoffen: 97 jaar voor Keystone en 152 jaar voor Milliken. Zij delen fundamentele waarden zoals een sterke nadruk op de ethiek van het zakendoen. Milliken en Keystone opereren wereldwijd met vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië.

 

Focus op ...

Agenda

30 augustus 2022, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

14 september 2022, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2022

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

19 oktober 2022, Dusseldorf

K 2022

Wereldwijde handelsbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie

Meer agendapunten »