KunststofenRubber.nl

Covestro breidt productie uit van meerlaagsfolie

03 juli 2017 om 13:02 uur - DORMATEN

Covvestro Dormagen: de symbolische start van de nieuwe productiefaciliteit met (vlnr) site manager Klaus Jaeger, cto Klaus Schäfer, Nina Schmarander (hoofd Specialty Films), project manager Rene Ahlers en Thorsten Dreier (hoofd productie en technologie Business Unit CAS).

Na een periode van anderhalf jaar is Covestro in Dormagen gereed met de nieuwe productiefaciliteit voor meerlaagsfolieën van hoge kwaliteit. De totale investering in de co-extrusiefabriek was twintig miljoen euro.


De films worden gebruikt in security cards, in auto-interieurs, in medische apparatuur en in displays.  Er zijn vijftien nieuwe arbeidsplaatsen betrokken bij de co-extrusie-fabriek. "De investering brengt een belangrijke uitbreiding van onze folie-business en geeft een boost aan de positie van Dormagen als een competentiecentrum voor folieën van hoge kwaliteit", aldus cto Klaus Schäfer die verantwoordelijk is voor productie en technologie. In 2014 gaf  Covestro al opdracht voor een nieuwe grote faciliteit voor componenten van polyurethaanschuim (TDI). Vorig jaar (2016) werd een pilot-fabriek geopend die voor het eerst CO2 gebruikt als grondstof voor kunststof.

 

Focus op folie

 

Nina Schmarander, hoofd van Specialty Films bij Covestro, ziet in de nieuwe faciliteit een kans om sneller en flexibeler te kunnen reageren op vragen uit de markt. "Dit maakt het voor ons mogelijk tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar films van hoge kwaliteit en zet ons in lijn met de trends in de markt."

Covestro biedt een brede reeks aan van films van polycarbonaat en thermoplastische elastomeren voor een allerlei toepassingen. De nieuwe fabriek is een nieuwe stap in de ontwikkeling voor meerlaagsfolie.  Die spelen een sleutelrol in de productie van ID-cards omdat er beveiligingen kunnen worden ingebed.  

De symbolische start van de nieuwe productiefaciliteit met (vlnr) site manager Klaus Jaeger, cto Klaus Schäfer, Nina Schmarander (hoofd Specialty Films), project manager Rene Ahlers en Thorsten Dreier (hoofd productie en technologie  Business Unit CAS).

 

http://www.covestro.com

 

Focus op ...

Agenda

7 september 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2021, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Materials+Eurofinish+Surface

15 september 2021, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2021

Het Mikrocentrum organiseert de gratis toegankelijke, succesvolle Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen...

Meer agendapunten »