KunststofenRubber.nl

Duitse machinebouwers voor kunststof en rubber in de lift

06 juli 2017 om 09:00 uur - WOLFSBURG

Oostenrijk (Engel) is het land dat de meeste machines levert aan de Duitse markt voor kunststof- en rubberverwerkende machines

De Duitse fabrikanten van machines voor de verwerking van kunststof en rubber verwachten dat de verkopen in dit jaar uiteindelijk vier procent hoger zullen zijn dan vorig jaar. De voorspelling voor 2018 is plus drie procent.


"De uitermate plezierige ontwikkeling in de exportmarkten wa sin de tweed ehelft van 2016 bijzonder opvallend",  zegt Ulrich Reifenhäuser, de voorzitter van VDMA Plastics and Rubber Machinery Association. Er was een sterke stijging in exportverkopen in die periode, wat resulteerde in een groei van 5,1 procent over het hele jaar 2016 ten opzichte van 2015. De aanhoudende dynamische trend in de wereldeconomie zal ook in 2017 leiden naar veel vraag naar Duitse machines.

 

Nadat de exporten naar China drie jaar lang afnamen, zullen die resultaten ook weer groei vertonen over het hele jaar 2017 bezien want in de komende maanden zal de export naar China naar verwachting weer toenemen. De export naar de VS, de grootste markt voor Duitse kunststof- en rubbermachinefabrikanten blijft op het hoge niveau van het eerste kwartaal van 2017. Een grote groei van maar liefst 58 procent is gemeld in Mexico, op derde markt, en in Zuid-Korea (+45%). "In Engeland daarentegen worden de effecten van de Brexit langzaamaan gevoeld," zegt Thorsten Kühmann, directeur van de VDMA Plastics and Rubber Machinery Association in zijn analyse. De Duitse exports naar Engeland daalde in het eerste kwartaal 31 procent.

 

De Duitse thuismarkt steeg in 2016 aanmerkelijk en daar profiteerden ook buitenlandse concurrenten van. De importen naar Duitsland namen toe met 8,9 procent tot een omzet van 1,2 miljoen euro. Oostenrijk bleef de belangrijkste leverancier en het aantal machines dat het in Duitsland verkocht nam opnieuw toe.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »