KunststofenRubber.nl

Aldi steekt geld van plastic tassen in les over plastic soup

02 oktober 2017 om 09:33 uur

Aldi ontwikkelt met The Plastic Soup Foundation een lesprogramma voor basisscholen over de vervuiling van de zeeën en oceanen met plastic soup

Winkelketen Aldi heeft de prijs van eenmalige plastic tassen per 1 oktober met tien cent verhoogd naar 25 cent. Met het grootste deel van de meeropbrengst ontwikkelt Aldi nu een educatieprogramma voor het basisonderwijs, samen met de Plastic Soup Foundation.


Aldi maakte eerder dit jaar al bekend dat men in 2018 stopt met de verkoop van plastic en papieren boodschappentassen voor eenmalig gebruik en alleen nog opnieuw te gebruiken tassen aanbiedt. Die meer duurzame tassen bestaan voor tachtig procent uit gerecycled materiaal. Maar om de tijd te overbruggen voordat de huidige plastic tassen volledig zijn uitgefaseerd, maakt Aldi die tassen duurder. Een deel van de meeropbrengst ervan gaat naar de Plastic Soup Foundation, een organisatie die de vervuiling van de oceanen door plastic afval wil stoppen. De Foundation richt zich onder meer op de organisatie van publiekscampagnes en op ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en op het lesgeven op scholen. Als gevolg van de samenwerking met Aldi komt de Plastic Soup Foundation in april 2018 met een volledig vernieuwd gratis educatieprogramma voor basisscholen. "We willen dat toekomstige generaties kunnen leven in een schone en gezonde omgeving", zegt Nadie Winde, manager corporate responsibility bij Aldi Nederland. "Met dit educatieprogramma brengen we jonge kinderen spelenderwijs bij hoe belangrijk het is om onze zeeën en oceanen te beschermen."

 

A++++ 

 

De samenwerking met Plastic Soup Foundation volgt op verschillende maatregelen die Aldi al nam om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Zo richt de supermarktketen zich ook op de bouw van energie-efficiënte winkels met het hoogst haalbare energielabel A++++.  Er zijn inmiddels al twee van dergelijke vestigingen geopend in Drachten en Weert.  De discounter zegt ook zijn assortiment te verduurzamen en te werken aan verbeteringen van de logistiek, de verpakkingen en het management van het afval.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

16 april 2019, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen

3D Printing Materials Conference

Aan bod komen: polymeren (nieuwe materialen), de toepassingen van polymeren in 3D-Printing (van standaard...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »