KunststofenRubber.nl

Spuitgieter De Krieger ontwikkelt uitstaphulp voor automobilisten

19 oktober 2017 om 09:29 uur - TIEL

Easy-Exit-Grip van spuitgieter De Krieger geeft steun bij in-en uitstappen

Easy-Exit-Grip: extra steun bij in- en uitstappen

Directeur Gerard de Krieger van Smit Technisch Plastic Spuitgietwerk had na een heupoperatie wat problemen met het in- en uitstappen bij het autorijden. Hij verzon een hulpmiddel dat nu in 54 landen geïntroduceerd gaat worden.


Bij De Krieger vond een creatief proces plaats wat uiteindelijk leidde tot zijn Easy-Exit-Grip. "Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Het is een met kunststof omgoten metalen staaf in de vorm van een flauwe L.  Het uiteinde, de korte kant, steek je in de vierkante sluiting, de slotvanger op de portierstijl van de carrosserie. Zo creëer je een handvat dat functioneert als steunpunt bij het in- en uitstappen." In de Benelux zijn in korte tijd enkele tienduizenden exemplaren van zijn handvat verkocht, meldt De Krieger. En binnenkort wordt zijn vinding in 54 andere landen geïntroduceerd.

Gerard de Krieger is directeur-eigenaar van Smit Technisch Plastic Spuitgietwerk in Tiel. Het bedrijf telt dertig medewerkers en realiseert een jaaromzet van vijf miljoen euro. Voor de activiteiten met de Easy-Exit-Grip heeft De Krieger het bedrijf Elefast BV opgericht. (bron: vraagenaanbod.nl)

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »