KunststofenRubber.nl

Microfluidic-samenwerking Micronit, Axxicon en Helvoet

07 november 2017 om 15:08 uur - HELLEVOETSLUIS

De drie bedrijven Micronit, Axxicon en Helvoet werken voortaan samen op het gebied van ontwikkeling en productie van microfluidic-producten uit kunststof. Zij ervaren een sterk groeiende wereldwijde vraag.


De sterke groei wordt vooral bepaald door nieuwe, snelle en nauwkeurige diagnosesystemen die momenteel worden ontwikkeld en op de medische markt komen. Tegelijkertijd is er behoefte aan nieuwe tests voor controle van waterkwaliteit, voor milieutests en voor snelle en betrouwbare controles in de productie van voedingsmiddelen. Hiervoor zijn testcassettes nodig en daarvoor is kunststof vaak de beste keuze.

 

Unieke combinatie 

 

Micronit is opgericht in 1999 en is een vooraanstaand bedrijf in innovatieve lab-on-a-chip en micro-elektromechanische systemen (MEMS), gebruikmakend van micro- en nanotechnologie in glas, silicium, kunststof of hybride combinaties.

Axxicon heeft 25 jaar ervaring in de ontwikkeling een aanmaak van matrijzen en spuitgietprocessen voor de realisatie van micro- en nanostructuren gecombineerd met optische specificaties.

Helvoet, anno 1939, is wereldwijd bekend door zijn kennis van het in hoog volume produceren van precisieonderdelen uit kunststof en rubber in schone omgeving - en met de hoogste medische kwaliteit.

Door voortaan samen te werken bieden de drie bedrijven een unieke combinatie met knowhow en ondersteuning over de volledige microfluidic waardeketen. De combinatie bestaat uit een design centrum, uit diverse methoden voor de aanmaak van prototypes en uit de productie van valideringsproducten op basis van schaalbare technologieën en processen voor betrouwbare serieproductie.

 

Samen hebben de drie bedrijven zevenhonderd medewerkers verdeeld over diverse locaties. De bedrijven blijven onafhankelijk maar bieden tegelijkertijd hun microfluidic-klanten één centraal contactpunt aan.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »