KunststofenRubber.nl

Betonlook VVK-composiet tuinmeubelen van Net-Echt

29 november 2017 om 14:23 uur

Kost een paar centen maar dan heb je ook wat: Net-Echt bank in lengtes van 3 tot 7 meter voor binnen en buiten, compleet vanaf 2.450 euro.

Het Nederlandse designlabel Net-Echt onderscheidt zich al twintig jaar met betonlook meubelen volgens een eigen recept van glasvezelsterke polyestercomposiet. Nieuw is de serie tuinmeubelen.

Net-Echt ontwierp en produceerde al betonlook meubelen voor architecten en bedrijven over de hele wereld maar lanceert nu een serie meubelen voor de particuliere markt.

 

Ontwerper

 

Erwin van Duijnhoven ontwikkelde het materiaal met de natuurlijke betonuitstraling al in 1996. De betonlook tafels van Net-Echt kunnen het hele jaar door buiten staan dankzij het materiaal dat honderd procent niet capillair is. Hierdoor kan er geen vocht of vuil in de tafel dringen en is de tafel bovendien eenvoudig met een doek af te nemen. Hij bedacht het recept als reactie op een design-award die hij won voor een showroominterieur van stucbeton: het was mooi maar Van Duijnhoven vond zelf dat het lichter, duurzamer en sterker moest.

 

Op maat

 

De serie tuinmeubelen bestaat uit loungebanken, picknickbanken en tafels die in vrijwel ieder gewenst formaat te maken zijn. De meubelen worden altijd zonder mal gemaakt waardoor iedere afmeting en vorm betaalbaar te produceren is. Zo ontwierp Net-Echt een paar enorme bars voor een beachclub op Curaçao, een chill-unit voor een universiteit en een acht meter lange vergadertafel voor een internationaal architectenbureau. Hoewel de meubelen een natuurlijke betonuitstraling hebben, zijn ze licht van gewicht. Een drie meter lange tafel weegt zeventig kilo.

 

http://www.net-echt.nl

 

Focus op ...

Agenda

18 september 2018, Evenementenhal Hardenberg

TIV Hardenberg vakbeurs maakindustrie

20ste editie van Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, oftewel de vakbeurs voor de...

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

Meer agendapunten »