KunststofenRubber.nl

0,5 mm kalkaanslag geeft 30 procent minder koeling in extruderhuis

12 december 2017 om 11:15 uur - AMERSFOORT

Cool & Clean is een innovatieve techniek van Extruder Experts voor het reinigen van koelkanalen in de extruderbehuizing. En dit is belangrijk want een halve millimeter kalkaanslag geeft dertig procent minder koeling en een millimeter aanslag vijftig procent minder.


Door het gepatenteerde systeem van afdichtingen van Cool & Clean heeft de gebruiker  volledige toegang tot de koelkanalen en is daarmee  voor onderhoud aan en reinigen van de kanalen niet meer afhankelijk van derden, zo meldt SPS | Solids Proces Solution in Amersfoort dat het merk

vertegenwoordigd.   

 

Co-roterende dubbelschroef 

 

Extruder Experts is een dienstverlener en onderdelenfabrikant van co-roterende dubbelschroef extruders.  Het bedrijf heeft  ervaring met het inzetten van zeer slijtvast speciaal staal voor extruderschroef-, kneed- en mengelementen. Bovendien  is Extruder Experts gespecialiseerd in het vervaardigen van extruderassen en behuizingen. Volgens de filosofie van het bedrijf is voor alle selfmade producten en gepatenteerde ontwerpen maatwerk mogelijk. Bij kalkafzetting in het koelkanaal kunnen de eigen medewerkers de kanalen eenvoudig reinigen wanneer het uitkomt. De opbouw van het Cool & Clean gepatenteerde systeem van afdichtingen is hier te zien.  

 

Eigen medewerkers  

 

De oplossingen van Extruder Experts zijn terug te vinden in uiteenlopende industrieën waaronder Food, Feed, Pharma, Chemie, Plastics Engineering, Masterbatch en Compounding. Bij kalkafzetting in het koelkanaal kunnen de eigen medewerkers de kanalen eenvoudig reinigen wanneer het uitkomt. De opbouw van het Cool & Clean gepatenteerde systeem van afdichtingen is hier te zien.

 

 

Focus op ...

Agenda

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »