KunststofenRubber.nl

Duizendste behuizing dubbelschroefsextruder Extruder Experts

17 januari 2018 om 12:59 uur

Extruder Experts heeft zijn duizendste behuizing geleverd voor een dubbelschroefsextruder. De opdracht bestond uit leveren van extruderelementen en -behuizingen voor een Coperion ZSK 70 MC extruder, een extruder in compoundeerprocessen die binnen België en Nederland veel in gebruik is. Extruder Experts levert per jaar meer dan duizend huizen voor meedraaiende dubbelschroefs extruders.

De opdracht voor deze levering kwam van een Nederlandse afnemer die compoundeert voor eigen gebruik. Na het compounderen worden de pellets verder verwerkt in een vervolgproces. Het te verwerken compound in de extruder bevat hoge percentages vulling van onder meer krijt en glasvezel. Door het toepassen van hoogwaardiger speciaalstaal heeft Extruder Experts de slijtage drastisch weten terug te dringen, waardoor de levensduur van elementen en behuizingen sterk zijn verlengd, zo meldt de vertegenwoordiger van Extruder Experts,  SPS Solutions in Amersfoort.

 

Extruder Experts

Extruder Experts GmbH is een toonaangevende dienstverlener en onderdelenfabrikant voor veertig merken meedraaiende dubbelschroefs extruders. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met het inzetten van zeer slijtvast speciaalstaal voor extruder schroef-, kneed- en mengelementen. Extruder Experts is met name gespecialiseerd in het vervaardigen van extruderassen en behuizingen. Zij ondersteunen bedrijven bij maatwerkoplossingen voor de verwerking van kunststoffen, levensmiddelen en diervoeders.

 

Cool and Clean concept

Met het gepatenteerde Cool and Clean-concept optimaliseert Extruder Experts het extrusieproces door het verbeteren van de koeling in de behuizing. "Dit veel gebruikte systeem staat voor optimale koeling, continuïteit van productie, hogere productiekwaliteit en onafhankelijkheid in onderhoud. De langdurig stabiele cilindertemperatuur zorgt voor een eenvoudig, effectief en efficiënt systeem. Het koelsysteem is gesloten en voorkomt dat koelmedium in de polymeer komt", zo meldt Rob van Buitenen van SPS Solutions.

 

www.SPSsolutions.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »