KunststofenRubber.nl

Resultaten Renewi verlopen 'naar verwachting'

12 februari 2018 om 14:22 uur - MILTON KEYNES

Afvalbedrijf Renewi heeft zijn resultaten bekendgemaakt over de periode vanaf 1 oktober 2017 tot 12 februari 2018. Alles verloopt volgens plan, na het doorvoeren van de fusie.


Peter Dilnot is de ceo van de groep die ontstond na de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel. "We hebben operationeel opnieuw goede voortuitgang geboekt en de resultaten over de traditioneel rustigere tweede helft van het jaar blijven op peil. Daarom hebben we vertrouwen in het uiteindelijk te behalen resultaat op 31 maart. De synergiën van de fusie en het integratieplan vorderen goed en we blijven op koers om de doelen te bereiken."

 

40 miljoen euro

 

De gang van zaken in de tweede helft van het boekjaar is positief geweest en was ook in lijn met de verwachting van het management. Dilnot: "De synergiën en integratieprojecten vorderen goed en we blijven op koers voor een besparing van tenminste twaalf miljoen euro aan besparingen voor 31 maart. We blijven erop vertrouwen dat het totale synergieprogramma uiteindelijk veertig miljoen euro besparing zal opleveren."  De  Commercial Division heeft zowel in Nederland als in België goed gepresteerd, veel beter dan in het vorige jaar. Zoals verwacht nam de volumegroei af tegen het einde van het derde kwartaal, in lijn met de seizoensinvloeden in de sector ‘bouw en sloop'.

 

Recyclaten

 

Geconfronteerd met de Chinese ban op papier en kunststofrecyclaten, hebben we alternatieve kanalen voor onze producten gevonden met, zoals verwacht, iets lagere marges. Sinds het begin van 2018 hebben we de prijzen verhoogd om tegemoet te komen aan de hogere kostendruk op lonen, verzekeringen en afval-outlets. De synergie-effecten blijven iets voorlopen op de plannen, zegt Renewi. "We zijn nu in een gedetailleerde fase beland voor de cruciale it-migratie voor verplaatsing naar een gemeenschappelijk platform."

 

Verliesgevend

 

De Divisie Gevaarlijk Afval heeft conform verwachting gepresteerd en de divisie Monostreams heeft sinds het afgelopen halfjaar goed gepresteerd. Maltha glasrecycling heeft goed margeherstel laten zien en er is een nieuwe aandeelhoudersovereenkomst voor de lange termijn gesloten met Owens-Illinois, die voor 33 procent mede-investeerder is in Maltha. De Divisie voor Gemeentelijk Afval heeft in lijn met de verwachtingen gepresteerd.  De operationele contracten met Wakefield en Barnsley, Doncaster en Rotherham (‘BDR') blijven verliesgevend ondanks ‘aanmerkelijke operationele verbeteringen', zegt Renewi. De vooruitgang bevat ook het tekenen van een nieuw contract met de AEB-afvalverbrander in Amsterdam. Zie ook: 10-jarig contract AEB met Renewi

  

Cash

 

De kaspositie blijft goed als gevolg van ‘een strak beleid' op het werkkapitaal en de kosten voor vervangend materiaal, in combinatie met uitstel van bepaalde integratiekosten zoals die eerder waren aangekondigd. De schulden blijven ruim onder de overeengekomen niveaus, aldus Renewi.
Het management van Renewi zegt het vertrouwen te hebben dat de resultaten per 31 maart in lijn zullen liggen met de verwachtingen.

                                                                                     

 

Focus op ...

Agenda

30 mei 2018, Koningshof Veldhoven

Materials 2018

Vakbeurs en congres over de rol van materialen in het succes van een product.

5 juni 2018, A2 Forum Management Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststofbeurs voor Noord-Duitsland in Rheda-Wiedenbrück nabij Bielefeld.

Meer agendapunten »