KunststofenRubber.nl

DutchFiets 2.0 van recyclebaar kunststof op NKC 2018

12 februari 2018 om 15:33 uur - STEENWIJK

DutchFiets is een ‘circulair mobiliteitsconcept' en produceert fietsen uit honderd procent recyclebaar kunststof. Johannes Alders Baas komt erover vertellen op het Nationaal Kunststof Congres op 5 april in Steenwijk.


Het bedrijf van de jonge Johannes Alderse Baas is ontstaan vanuit technisch onderzoek dat hij deed op Hogeschool Windesheim. De uitdaging daarbij was helder: maak een fiets die niet als afval gaat eindigen. Via diverse omwegen viel de materiaalkeuze uiteindelijk op kunststof. Met alle vormvrijheid is kunststof een prachtig materiaal om mee te werken en het is bovendien te recyclen zonder daarbij veel energie te verbruiken. Het concept bewees zichzelf met een rijdend prototype dat werd opgevolgd door een crowdfundingcampagne - en die leverde in zes dagen tijd genoeg bestellingen op waardoor Alderse Baas verder kon met het opzetten van de productie. De eerste 125 fietsen zijn eind 2016 afgeleverd.
Deze 1.0-crowdfundingfietsen bleken de ideale basis te zijn voor een sterk verbeterd ontwerp dat door het onafhankelijke EFBe Prüftechnik GmbH werd goedgekeurd volgens de internationale veiligheidsstandaard. DutchFiets 2.0 wordt inmiddels met name B2B geleverd maar hij is natuurlijk ook voor de particuliere fietsliefhebber verkrijgbaar.

 

www.nkc2018.nl

https://www.dutchfiets.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

30 mei 2018, Koningshof Veldhoven

Materials 2018

Vakbeurs en congres over de rol van materialen in het succes van een product.

5 juni 2018, A2 Forum Management Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststofbeurs voor Noord-Duitsland in Rheda-Wiedenbrück nabij Bielefeld.

Meer agendapunten »