KunststofenRubber.nl

Film plastic afval ‘Source to Sea' in Duiven, Zwolle en Den Haag

12 februari 2018 om 12:00 uur - DELFT

Tinga voer op zijn sup-board de 1.200 kilometer lange Rijn af om aandacht te vragen voor het probleem van het plastic afval dat via de grote rivieren in zee beland

De eerste vertoning van de film van activist Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, vond 30 januari plaats in Pathe Buitenhof in Den Haag. Een aantal organisaties heeft in navolging hierop zelf publieke vertoningen georganiseerd. Het gaat om Duiven, Zwolle en (wederom) in Den Haag.


De film (zie hier de trailer) die regisseur Eelke Dekker maakte over de reis van Merijn Tinga op zijn stand-up paddle board gaat over meer dan het plastic afval alleen, het gaat ook over de vele tegenslagen van die de Plastic Soup Surfer onderweg kreeg te verwerken. Het afzakken van de twaalfhonderd kilometer lange rivier De Rijn was 'een expeditie en een zoektocht naar kennis', aldus de activist. De voorstellingen zijn te zien in:

 

GoClean Duiven

Maandag 19 februari  om 18.00 uur en om 20.00 uur (twee voorstellingen) in de filmzaal van cultuurcentrum De Ogtent aan het Remigiusplein te Duiven. Inclusief een inleiding van de Plastic Soup Surfer zelf. De toegang is gratis maar een bijdrage van vijf euro wordt op prijs gesteld. Stuur een e-mail naar: info@goclean-DeLiemers.nl . 

 

Tweede Kamer-gebouw Den Haag

Donderdag 22 februari om 14.00 uur is de film te zien in de Tweede Kamer (Suze Groenewegzaal). Met mogelijkheid tot vragen achteraf. HIER aanmelden.

 

Club Cele Zwolle

Nog even wat langer wachten als je in Overijsel woont: 20 maart 20.30 wordt de film vertoond in Club Cele - met aansluitend een discussie waar de Plastic Soup Surfer ook bij aanwezig zal zijn. Klik HIER voor meer info.

 

Focus op ...

Agenda

30 mei 2018, Koningshof Veldhoven

Materials 2018

Vakbeurs en congres over de rol van materialen in het succes van een product.

5 juni 2018, A2 Forum Management Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststofbeurs voor Noord-Duitsland in Rheda-Wiedenbrück nabij Bielefeld.

Meer agendapunten »