KunststofenRubber.nl

5 jaar Engel Technologieforum in Stuttgart

27 februari 2018 om 12:12 uur - STUTTGART

Het Engel Deutschland Technologieforum in Stuttgart is vijf jaar geleden geopend. Het was de vierde verkoop- en servicevestiging van Engel in Duitsland. Behalve uit Duitsland bezoeken ook veel gasten uit Zwitserland en Oostenrijk de grote vestiging, iets ten zuidwesten van Stuttgart.


In 2013 startte de onderneming met 22 medewerkers,  maar inmiddels zijn het er meer dan het dubbele. Eind dit jaar gaat men uit van vijftig medewerkers waarvan er twintig in het bedrijf werken en dertig in de ‘buitendienst', bij de klanten. Vanaf de opening organiseert deze vestiging met regelmaat conferenties, techniekworkshops en seminars, in het afgelopen jaar waren er negenhonderd gasten.  Bovendien zijn er vele individueel afgesproken klantbezoeken of verzoeken voor gebruik van het Technikum. Met ruimte voor zeven werkcellen is dit Technikum van Engel in Stuttgart een van de grootste in de groep.

De deelstaat Baden-Württemberg staat bekend als een hightech-regio en de kunststofverwerkende industrie levert hieraan een grote bijdrage. De deelstaat en in het bijzonder de regio Stuttgart is op Europees niveau een voorloper op het gebied van elektromobiliteit, waarvoor steeds meer metaal-kunststofonderdelen nodig zijn.

Het belangrijke thema ‘inject 4.0' van Engel krijgt gestalte in Stuttgart door de installatie van een zichzelf optimaliserende spuitgietmachine en door interactieve presentatieplekken voor de onderwerpen smart service en smart production. Bovendien wordt de verwerking van vloeibaar siliconen rubber LSR nu als een vast thema geïnstalleerd. Deze LSR-werkcel wordt binnenkort in bedrijf genomen.

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »