KunststofenRubber.nl

Eerste plasticvrije supermarkt bij Ekoplaza Amsterdam

01 maart 2018 om 09:56 uur - AMSTERDAM

In Amsterdam is een plasticvrije pop-up supermarkt geopend. Volgens de Plastic Soup Foundation is hoofdstad daarmee de eerste ter wereld met een plasticvrije supermarkt.


Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.  De initiatiefnemer van het project is de internationale milieuactiegroep A Plastic Planet en de pop-up winkel bevindt zich in een aanbouw van de Nederlandse supermarktketen Ekoplaza. Er zijn ongeveer zeven honderd verschillende producten te koop die het Plastic Free-label dragen, een keurmerk dat is ontwikkeld door A Plastic Planet.
Sian Sutherland, medeoprichtster van A Plastic Planet, spreekt van een mijlpaal in de wereldwijde strijd tegen plasticvervuiling. "Decennialang kreeg de consument de leugen voorgeschoteld dat voedsel- en drankproducten niet zonder plastic kunnen. Een plasticvrije pop-up bewijst het tegendeel. Wij hopen dat andere supermarkten in de wereld in de voetsporen van Ekoplaza Lab zullen treden."

De winkelketen Ekoplaza wil het gebruik van plastic in de voedingsmiddelenindustrie en detailhandel terugdringen. De keten heeft de intentie het concept van de pop-up supermarkt verder uit te rollen onder de noemer Ekoplaza Lab, zodat tegen het einde van dit jaar alle Nederlandse filialen een dergelijke plasticvrije zone hebben. In Nederland zijn wel eerder initiatieven geweest van compleet verpakkingsloze supermarkten, zoals Bag and Buy in Utrecht en Opgeweckt Noord in Groningen. Ze gingen allebei failliet als gevolg van te weinig klandizie. (bron: duurzaambedrijfsleven.nl)

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »