KunststofenRubber.nl

Thermoplastisch composiet voor massaproductie bij Lanxess-dochter

05 maart 2018 om 11:13 uur - KEULEN

Lanxess-dochterbedrijf Bond-Laminates legt op de JEC World 2018 in Parijs de nadruk op nieuwe verwerkingstechnieken voor de massaproductie van vezelversterkt composiet dat wordt toegepast in automotive producten, in consumentenelektronica en in sportartikelen. De nadruk ligt op de nieuwe verwerkingstechnieken voor thermoplastisch composiet.


In samenwerking met fabrikanten van kunststofverwerkende machines en van industriële automatiseringstechnieken is Bond-Laminates erin geslaagd nieuwe processen te ontwikkelen die thermovormen van halffabricaten overstijgen. Directeur  Bonefeld van Bond-Laminates: "Wij zien onszelf als pionier van nieuwe verwerkingsmethoden voor onze composieten die het toepassingspotentieel vergroten en die de prestatie en functionaliteit van de componenten verbeteren. Een voorbeeld is hybrid-moulding. Dit one-shot-proces maakt het mogelijk een composiet semi-afgewerkte component te maken in een spuitgietmachine, dit op bepaalde plekken te verstreken met thermoplastisch composiet met korte glasvezels en het te voorzien van bevestigingen en geleidingen. Hybrid-moulding heeft zichzelf bewezen in serieproductie van verschillenden lichtgewicht componenten voor de autoindustrie zoals stoel-shells , bumpers, rempedalen en moduledragers, zo meldt Bonefeld. Een ander voorbeeld van de expertise van Bond-Laminates is een hybride afwerkingsproces voor de productie van lichtgewicht componenten met enige vorm van versiering of decoratie. Het proces combineert hybride spuitgieten  met IMD-techniek (In-Mold Decoration) en maakt volledig geautomatiseerde massaproductie mogelijk van lichtgewicht componenten met een oppervalkdecoratie van hoog kwaliteitsniveau die geen nabewerking behoeft.  "We werken ook toe naar extreem dunne wanden die buitengewoon stijf zijn om toe te passen op bijvoorbeeld smart phones, notebooks en tablets."

 

Lanxess en Arlanxeo  

Lanxess is een belangrijke producent van specialty chemicals  met een jaaromzet van ongeveer 7,7 miljard euro (2016) en met ruim 19 duizend medewerkers in 25 landen. Het bedrijf heeft momenteel 74 fabrieken wereldwijd. De kernactiviteit is ontwikkeling, fabricage en marketing van chemical tussenproducten, additieven, specialty chemicals en kunststoffen. Via Arlanxeo, de joint venture met Saudi Aramco, is Lanxess ook een toonaangevende leverancier van synthetisch rubber.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »